Szerzõ |
Cockpit - házilag |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2013.05.28 16:39 |
|
|
Na ide mindent amit errõl tudni kell! |
|
Szerzõ |
RE: Cockpit - házilag |
Klemy
Tag
Lakóhely: Veresegyház
Regisztrált: 2011.04.11
|
Elküldve: 2013.05.28 19:41 |
|
|
Köszönöm! Megfürdetek, vacsyztatok és jövök akkor..)
|
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.05.28 22:10 |
|
|
elkezdtem írni, de a képeket nem tudom berakni ide... hogyan kell képet beilleszteni ide a fórumba? fel kell rakni valahova elõbb?
|
|
Szerzõ |
grande
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2013.03.27
|
Elküldve: 2013.05.28 22:53 |
|
|
Klemy írta:
hogyan kell képet beilleszteni ide a fórumba? fel kell rakni valahova elõbb?
igen. például ide:
kepkezelo.com
...és innen beszúrod az IMG tag-el.
Four wheels move the body
Two wheels move the soul |
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.05.28 23:34 |
|
|
Köszy megvan.. nos hát akkor:
Tehát, több alkalommal és játékkal (F12011- 2012; LFS; Hopto factor ) is próbáltam versenyezgetni a már meglévõ MOMO logitech kormányommal... A fotelben ültem, mely elött egy kisasztalra volt szerelve a kormány és hát valljuk meg a csata hevében, néha az asztal ingen csak megingott) a pedálok "elmentek"... sok képet találni egészen komoly cockpitektõl, a házi barkácson keresztül, a legegyszerûbbekig. Engem ez fogott meg leginkább, már vázilag
Nos elég sokat skiccelgettem, meg méregettem, de csak nem akart össze állni.. illetve a kiokoskodott méretek alapján ki is kellett próbálni, így neki álltam egy egyszerû és olcsó "lemodellezésnek" fából...
Furás - faragás következett, mejd pedig szépen összeállt... Hát asszony nem nagyon örült, maikor a nappaliba cipektem a plazma elé a próbára, dehát csak kiharcoltam... :
Az alapja a már említett MOMO kormány, illetve egy baráttól - ingyé -kapott WV ülés...
Ez tehát csak egy nyers változat eddig... A végtermék zártszelvénybõl lesz össze heggesztve a legelsõ képhez hasonlóan, melyrõl ugyancsak csinálok majd képeket...
Azért osztottam meg az eddigieket, hátha van valakinek még most építõ javaslata, amit egy két csavar átrakásával, átméretezéssel ki lehet próbálni... Ha már heggesztve lesz, azt véglegesnek szánnám...
Elõre is kösz, ha van építõ kritika, vagy javaslat... esetleges kérdésekre is szívesen válaszolok
Klemy. |
|
Szerzõ |
SFAkos
Tag
Regisztrált: 2012.07.16
|
Elküldve: 2013.05.29 10:19 |
|
|
Én azt szeretném kérdezni, hogy sikerült kiharcolni az asszonynál hogy ott lehessen a plazma elõtt ?
Cuore sportivo |
|
Szerzõ |
Norcs
Tag
Lakóhely: Budajenõ
Regisztrált: 2011.06.30
x2 x11 x8
|
Elküldve: 2013.05.29 16:14 |
|
|
Mi is építettünk egyet házilag, interneten kerestem egy noname versenyülést, 20e Ftért, a vázat a Playseat Evoról mintztuk és hegesztettük. Ehhez toldottunk egy TV állványt amire a TV-t lehet csavarozni és az egyéb kellékek már cska mellékesek voltak.. Kb 40ezerbõl lehet hegeszteni egy ilyet, ami nem olcsó, de egész jól el lehet vele szórakozni
Szerkesztette: Norcs - 2013.05.29 16:15 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2013.05.29 16:27 |
|
|
SFAkos írta:
Én azt szeretném kérdezni, hogy sikerült kiharcolni az asszonynál hogy ott lehessen a plazma elõtt ?
Köszönjük az építõ jellegû, és igen fontos észrevételt!
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
DAny9455
Tag
Lakóhely: Veszprém
Regisztrált: 2011.04.09
x1 x1
|
Elküldve: 2013.05.29 18:13 |
|
|
SFAkos írta:
Ehhez elõször hegeszteni kell neki egy ketrecet.Ennek két jó oldala van.Azt csinálsz amit akarsz és még a hegesztést is gyakorlod
Ha 2.-ik vagy akkor Te vagy az elsö aki veszít.
-Ayrton Senna- |
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.05.29 21:00 |
|
|
Nos nem is a próbával volt igazán gond, hanem inkább a "Hol fogod ezt tárolni, ha készen van" címû népi ballada vette kezdetét)) Most passzoltam azzal, hogy a garázsban a falra akasztva, ha nincs verseny.... )) Egyenlõre belenyugodott)
A playseat evo-t megnéztem, máris adott pár kérdésemre választ, illetve megoldási lehetõséget mutatott... köszy...
Kérdés! Van olyan, ahol az ülés lapjának magasságában van a lábtartó és a pedál, illetve van ahol amolyan, "teherautósan" lejebb, mélyebben.... Van olyan, aki régebb óta használ ezekhez hasonló megoldásokat? melyik a jobb? a derekam és a lábaim, nagyjábol ennél is annál is egy idõ után egyformán fáj)
|
|
Szerzõ |
Norcs
Tag
Lakóhely: Budajenõ
Regisztrált: 2011.06.30
x2 x11 x8
|
Elküldve: 2013.05.31 17:54 |
|
|
Klemy írta:
Nos nem is a próbával volt igazán gond, hanem inkább a "Hol fogod ezt tárolni, ha készen van" címû népi ballada vette kezdetét )) Most passzoltam azzal, hogy a garázsban a falra akasztva, ha nincs verseny.... )) Egyenlõre belenyugodott )
A playseat evo-t megnéztem, máris adott pár kérdésemre választ, illetve megoldási lehetõséget mutatott... köszy...
Kérdés! Van olyan, ahol az ülés lapjának magasságában van a lábtartó és a pedál, illetve van ahol amolyan, "teherautósan" lejebb, mélyebben.... Van olyan, aki régebb óta használ ezekhez hasonló megoldásokat? melyik a jobb? a derekam és a lábaim, nagyjábol ennél is annál is egy idõ után egyformán fáj )
A legjobb szerintem az a pozicíó mint amikor egy gokartban ülnél. Nekem is nagyjából így van
|
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.06.24 16:06 |
|
|
Szerkesztette: Klemy - 2013.06.24 16:06 |
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.06.24 16:10 |
|
|
|
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.06.24 16:13 |
|
|
|
|
Szerzõ |
Klemy
Tag
|
Elküldve: 2013.06.24 16:20 |
|
|
Nos tehát elkészültem....
Ülés elõre- hátra állítható... a pdeálrész elõre-hátra és két - két magassági ponton állítható... dönthetõ 5 féle módon ) A kormány oszlop elõre is és fel-le is állítható.... a kormány szöge dönthetõ.
Természetesen még a csavarokat lecserélem normális szárnyas anyákra, illetve a pedálok elötti részt "burkolom", valami fával, hogy legyen "lábtartó" rész....
A képek az összerakási sorrendben készültek, nagyjából a gyártás is így haladt....
Amikor meg volt a fix. ülés, ahhoz mérten kezdtem el kialakítani a pedálzatot, majd a végén a kormány oszlop és rá a kormány konzol....
Kipróbáltam, stabil... bár, ha nagyon rángatósan vezetem, akkor az oszlop rész iciri-picirit mozog, de nem zavaróan... Forma -1 et kipróbáltam vele HOLS-on 3. körben 6 másodpercet javítottam az eddigi idõhöz képest... No persze ez nem teljesen a cookpit érdeme, hiszen kézi- váltással nem sokat molyoltam eddig) De az bizton állítható, hoyg stabilabb és kényelmesebb a vezetés !!! Asszony nem tekint a témára õszinte mosollyal, most éppen a "hova tegyem éjszakára" projecten dolgozok
|
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2013.06.24 16:57 |
|
|
Mondjuk add oda nekem, és kezdd el újra, és egybõl nagyobb helyed lesz egy darabig megint!
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
sztamas65
Tag
Lakóhely: Újszász
Regisztrált: 2010.06.10
x4 x2
|
Elküldve: 2013.06.24 17:01 |
|
|
Klemy írta:
Asszony nem tekint a témára õszinte mosollyal, most éppen a "hova tegyem éjszakára" projecten dolgozok
Tisztázzuk hogy kit akarsz éjszakára eltenni, mert szerintem még valaki félre érti! |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2013.06.24 17:04 |
|
|