Leírom,hogy mik változtak a modban, mert a hoptoedition köszönõ viszonyban sincs az eredeti ISR moddal. Csak a korrektség kedvéért nem alakítottam át hivatalos Hopto moddá, mivel az autókat nem én készítettem.
Tehát:
kicseréltem a motort a váltót a felfüggesztést egy sokkal reálisabbra, az eredetileg választható 2 féle gumit kidobtam, és helyette csináltam 4 féle gumikeveréket a valós F1-nek megfelelõen.
Ami az idõigényesebb része volt az az, hogy a 4 féle gumit úgy kellett belõni, hogy mindegyik minden irányban máshogy tapadjon, másképp melegszik a terheléstõl, és máshogy hûl az egyenesekben. Nem mellesleg, ami idén a legfontosabb, máshogy is kopik.
A köridõkülönbségeket (tapadást), úgy próbáltam belõni, hogy 1-1 gumikeverék között, 1-1,5 Mp legyen. Nálunk a különbségeknek nagyobbank kell lenni mint élõben, mert mi csak 80% versenytávot megyünk és másképp nem jön ki a taktika.
Ha pl. Melbourne-ben kemény és lágy gumi között 3 mp-van akkor hadd ne mondjam mit jelent az 49 körön. Cél volt a beállításnál, hogy lehetõleg ne legyen elég 1 kerékcsere, legalábbis ne legyen kifizetõdõ.
A kemény gumi kb. olyat tapad, mint az eddigi modokban a lágy, a közepes még jobban, a lágy már nagyon tapad, a szuperlággyal meg már komoly ûridõket lehet autózni.
A lágy gumik általában 10 kört bírnak, de vigyázat, az rfactor nem jól mutatja a gumikopást, ezért raktam bele a modba az rfDynHUD-ot és a Spottert.
A szerverre majd beírjuk a fix fejlesztéseket és akkor elvileg nem kell figyelni, hogy mindenki a megfelelõ tipusú gumival érkezett-e.
Ha a fejlesztéseknél kiválasztjuk a piros szélû gumit, akkor a szerveren a lágy és a szuperlágy közül lehet majd választani.
Ezt oda is írtam a modba magyarázatként.(Jobb oldali kisablak.)
Ha a sárga szélût választjuk akkor közepes és lágy keverék választható a serveren, és így tovább.
Az a lényeg, hogy az nem csak festés, hanem más más fájlokat olvas be hozzá a factor.
A fékeket elméletileg beállítottam 100% versenytávhoz, annak ki kell bírni, a motort meg majd meglátjuk. Elvileg bírja az is.
Egységesítettem továbbá a kamera fájlokat is, legalábbis cockpitnézetben,hogy mindenki egyformán lásson.
Kicseréltem a hangokat is egy reálisabbra, így sokkal élvezetesebb menni vele.
Na a többit majd késõbb, mert a hossza miatt nem fogjátok elolvasni.
Az autóválasztásról annyit, hogy a tavalyi golden tabella alapján lesz, abból le kell vonni azokat a versenyzõket akik hébe-hóba jártak versenyre, nameg akik azóta inaktívak.
Valahogy így néz ki a sorrend:
Napster, Carlos, Bala, Tusy, Geriii, Norbi, CiBa, Robika, David, Waw, Thomas, Tommyka, Jim.
Ez után jön a Silverbajnok Hyde és szép sorban a tavalyi Silver aktív tagjai is.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem biztos, hogy mûvész!
Annyi kérdésem lenne csak, mivel nem sok közöm van ehhez a ligához, hogy a szerverre felmehet az is kipróbálni, tesztelni a modotokat, akinek nincsen szuperlicensze és mondjuk csak K1-es?
Ha olyan verseny lesz akkor úgyis felmegy sztem az emberke a megengedettnél lágyabb gumival és fut egy megfelelõ kört szintidõnek nem? Vagy ez van vhogy szabályozva?
Haflac: Hozok még máglyarakást.
Karano: Lehet hogy én ezt más néven ismerem, vagy nincs másik neve?
Madhat: Tábortûz....
Alt+Q-val lehet kikapcsolni, de ha nem tortenik semmi, akkor az rFactor konyvtaran belul nyisd meg a SpotterAddon mappat es ott a Spotter Configot. Ott letudod venni a hangjat, de sajnos nem megbizhato, ugyanis egyszer mar levettem es csak hangosabban kiabalt tole. (TrollSpotter is lehetne a neve....). Ha ez sem segitene akkor vedd ki a Plugins mappabol a SpotterPlugin.dll fajlt.
Why so serious?
-----------------------
Jöttem, láttam, kiestem!
-----------------------
Itt töltött pályafutásom: 3 év, 2 hónap, 17 nap |
Sikerességem: 281 futamból: 11 arany serleg | 21 ezüst serleg | 28 bronz serleg | 172 pontszerzés |
Szerkesztette: robikasztar - 2011.08.27 19:33
Sziasztok, gondoltam ujra irok ide valamit hogy egy ideig megint az enyem legyen a legfrissebb bejegyzes. :] Mondjuk az eves beirogatasokon felul azert tolnek par kort, hatha nem csusznek ki az elso kanyar ... a francokat ... egyenesben. ;]