Szerzõ |
Balesetek |
pikador
Fõ Adminisztrátor
Lakóhely: Debrecen
Regisztrált: 2007.11.12
x5
|
Elküldve: 2008.01.19 11:49 |
|
|
Versenyben történt balesetek jelzése, megvitatása.
Kérek mindenkit, hogy ha lehet akkor csak a saját magát érintõ eseteket jelezze itt, mivel sok esetben ezeket a versenyzõk egymás között megbeszélik.
Szerkesztette: pikador - 2008.01.19 12:10 |
|
Szerzõ |
RE: Balesetek |
tomahawk
Tag
Lakóhely: Szekesfehervar, Nagykoros
Regisztrált: 2008.01.13
|
Elküldve: 2008.01.19 13:01 |
|
|
jaaa ertem mar hogy mukodik a ligaszabalyzat. tehat ha az adott balesetben resztvevok egymaskozt megbeszelik a problemaikat es megegyeznek, akkor olyan mintha minden szabalyos lett volna, tehat a szabalyzat egyik pontjat sem kell figyelembe venni.
Lehettem volna halasz ... |
|
Szerzõ |
pikador
Fõ Adminisztrátor
x5
|
Elküldve: 2008.01.19 13:26 |
|
|
Pontosan ahogy mondod. Ez az óvási rendszer lényege. Tegyük fel, hogy egyik csapattárs kilöki a másikat véletlenül, akkor most én böntessem azzal a csapatot, hogy még vissza is sorolom mondjuk a következõ versenyen a vétkes versenyzõt. Annak kell jeleznie, akit hátrány ért valami miatt, de ha nem jelzi, akkor úgy vesszük, hogy nem kíván élni az óvás lehetõségével. |
|
Szerzõ |
pikador
Fõ Adminisztrátor
x5
|
Elküldve: 2008.01.19 13:55 |
|
|
Érdemes megnézni pl a rajtnál történteket http://hopto.extra.hu/download_admin/kanadairajt.wmv javasoljál erre büntetést.
Szerkesztette: pikador - 2008.01.19 13:56 |
|
Szerzõ |
Kova
Tag
Lakóhely: Tápiógyörgye
Regisztrált: 2007.12.11
x1
|
Elküldve: 2008.01.19 14:09 |
|
|
Hahaa... Ez kemény Megbünteted szegény Drivrmant, és csak pislog kérdõen, hogy "mi az, már az elõzésért is bünti jár??"
Bliccelõbõl lesz a legjobb kaller! |
|
Szerzõ |
Bedy
Tag
Lakóhely: Békés
Regisztrált: 2008.01.15
x1 x2
|
Elküldve: 2008.01.19 15:19 |
|
|
Biztos vagyok abban , hogy az ütközések nem szándékosak . A cikázás viszont az nekem ez az egyik problémám. Sokan bill-el nyomják ott megérthetõ ha valaki az egyenes elején egy kicsit jobbra balra tér ki,de ha végig azt csinálja az szabálytalan. Az ütközéseknél meg be kell várni a másikat ha nem teszi az a szabálytalan. És óvást nyujtok be a szolgáltató ellen mert a 11. kör elején hibás adatokat küldött és a super agurit belém forditotta igy elvessztettem az elsö kerekemet
|
|
Szerzõ |
wawaws
Tag
Lakóhely: Nagykõrös
x14 x13 x17
|
Elküldve: 2008.01.19 15:35 |
|
|
Hû! Aztamindenit! Afenébe, és még sorolhatnám! Megnéztem a videót és hát megdöbbentõ! Én már hurkoltam volna Drivermn nyakára a kötelet és rúgtam volni ki a széket a lába alól, ha ítélkezni kellett volna (persze nem komolyan ). Viszont ez a videó komolyan elgondolkoztató. Láttam már furcsa dolgokat ebben a játékban, de eddig ez viszi a pálmát! És még hány ilyen lehet?
A cikázással kapcsolatban pedig szerintem azt a szabályt kellene követni, hogy elõzési helyzetben az elõl haladó max egyszer változtathat irányt és ahhoz kell ragaszkodni, szóval a cikázás büntetendõ. Ugyanez érvényesnek kellene lennie a rajtra is! |
|
Szerzõ |
tomahawk
Tag
|
Elküldve: 2008.01.19 15:40 |
|
|
ez hasonlo eset lehet, mert az a superaguri en voltam. elkuldom a replayt az en szemszogembol. persze majd ha haza erek mert most meloban vagyok.
|
Szerzõ |
Drivrman
Tag
Lakóhely: Szeged
Regisztrált: 2007.12.22
x2 x3 x3
|
Elküldve: 2008.01.19 15:56 |
|
|
hat igen....meg is lepõdtem hogy két nagy ászt(Bazsát és Wawawsot) csak úgy lerajtoltam ....aztán amikor megnéztem a hoptos replay-t nem hittem a szememnek.Érthetetlen a hiba , mert lag sem volt.Bocs srácok.....jó lett volna egy nagyot csatázni. |
|
Szerzõ |
tomahawk
Tag
|
Elküldve: 2008.01.19 15:58 |
|
|
en inkabb amelett lennek hogy az elozendo ne valtoztasson iranyt, utalva a szabalyzatban leirtakra, miszerint annak az autonak van elonye az adott szituacioban amelyik eloz, hiszen az elozo a gyorsabb. persze ezt nehez megoldani ha nem egyenesben tortenik a dolog. viszont a cikazasra tenyleg lehetne adni a buntiket gondolkodas nelkul.
|
Szerzõ |
Kova
Tag
Lakóhely: Tápiógyörgye
x1
|
Elküldve: 2008.01.19 16:08 |
|
|
Én inkább amellett szavaznék, hogy lehessen irányt változtatni az elõzendõnek is, persze ne akkor amikor már mellette van a másik autó... Pl. ha észre veszem, hogy jön mögöttem Somogabo, és látom hogy gyorsabb, behúzódom a belsõívre, hogy védjem a pozíciómat (ha abból nincs közvetlen veszélyhelyzet) Elvégre, ha hagynám, hogy simán megelõzzenek abban semmi versenyélmény nincsen. De akkor már maradjak is a belsõíven. A "kígyómozgás" egyértelmû bünti, adott esetben kizárás!!!
Bliccelõbõl lesz a legjobb kaller! |
|
Szerzõ |
tomahawk
Tag
|
Elküldve: 2008.01.19 17:18 |
|
|
milyen progival lehet .wmv formatumot csinalni replayekbol?
|
Szerzõ |
wawaws
Tag
x14 x13 x17
|
Elküldve: 2008.01.19 18:05 |
|
|
Kovával értek egyet cikázás-ügyben. A helyes magatartás az, hogy védem a belsõ ívet, de a kanyar elõtt nem vágok vissza külsõ ívre, hogy nagyobb ívben (nagyobb sebességgel) tudjam bevenni a kanyart, ezáltal akadályozva a mögöttem (vagy már mellettem-elõttem) lévõt).
Egy példa a Kova által oly ötletesen "kígyómozgás"-nak nevezett dologra. Érdemes figyelni, hogy Barrichello hányszor változtatt irányt közvetlenül a rajt után, az eredménye elég látványos:
http://youtube.com/watch?v=RrL4TF0DeTo
És egy olyan helyzet ami szerintem még belefér a versenybe. Érdemes figyelni Hakkinen helyezkedését mindkét kanyar elõtt, azt hiszem ez még fair versenyzésnek nevezhetõ:
http://youtube.com/watch?v=0t2a617wAH0 |
|
Szerzõ |
pikador
Fõ Adminisztrátor
x5
|
Elküldve: 2008.01.19 18:51 |
|
|
tomahawk írta:
milyen progival lehet .wmv formatumot csinalni replayekbol?
Fraps-sal lemented aviba onnan tudod konvertálni vagy vágni amivel szeretnéd.
Konkrét példát tudnátok mondani ilyen cikázásra? Én nem találkoztam ilyennel a pályán, de elképzelhetõ, hogy volt ilyen. Mindneki szemszögébõl meg nem néztem meg a replayt. Egy jópárból azért végigtekertem. |
|
Szerzõ |
wawaws
Tag
x14 x13 x17
|
Elküldve: 2008.01.19 21:04 |
|
|
Bedy volt aki felhozta ezt a cikázásos témát, szóval visszanéztem a replay-t az õ szemszögébõl. Valószínûleg a 320-dik és a 910-dik másodpercnél lévõ helyzetekre gondolhatott. Nehéz megítélni, hogy szándékosság avagy pusztán irányítási nehézségekbõl fakadóan hajtott végre az elõtte lévõ olyan manõvereket amik a felvételen láthatók. Mindenesetre ami Bedy-vel történt a 1052-dik mp-ben az egy újabb "-aktás-ügy" lehetne. |
|
Szerzõ |
Bedy
Tag
Lakóhely: Békés
Regisztrált: 2008.01.15
x1 x2
|
Elküldve: 2008.01.19 21:49 |
|
|
Nem is akartam ebböl nagyobb ügyet csinálni csak mint elöfordulo jelenségre hivtam fel a figyelmet. Arra pedig Én is utaltam, hogy a bill-el játszóknál elöfordulhat a dolog. Ha viszont problémám van elsösorban a másik féllel fogom elöször megbeszélni.Meg asszem 2-3-4... esetben is.De legalább tisztáztuk a dolgot. A frapss dolog meg nekem is jol jön thx érte!
|
|
Szerzõ |
wawaws
Tag
x14 x13 x17
|
Elküldve: 2008.01.19 22:16 |
|
|
Azért remélem nem baj, hogy próbáltam rájönni, hogy pontosan mire is értetted ezt a dolgot, Bedy. Nem rossz szándékból hivatkoztam a te példádra, azért is nem írtam nevet, szóval nem a vádaskodás volt a cél. Viszont a saját példámból tudom, hogy a billentyûzet nem olyan nagy hátrány az ilyen helyzetekben, csak körültekintõnek kell lenni. De azt hiszem fontos, hogy átbeszéljük ezeket a dolgokat, úgyis csak idõ kérdése, hogy összeszokjon a társaság. Jó látni például, hogy kezd beindulni a fórum, ha pedig ennek egy problémás futam volt az ára, hát részemrõl rendben. És persze az utóbbi futam magas létszáma több mint biztató. |
|
Szerzõ |
tomahawk
Tag
|
Elküldve: 2008.01.20 13:03 |
|
|
koszi pika, kozben Bedy mar atkuldte a frapsot.
az ominozus 1052-nel torteno esemeny masik resztvevoje en voltam. meg is neztem a szerver es a sajat verziomat, miutan lattam pika kanadairajt felvetelet. a sajatot persze elkuldtem Bedynek. azt mar korabban is lattam es gondolom mas is, hogy a celegyenesben netes jateknal a vezeto szempontjabol nezve a tobbi auto gyakran 90 fokkal keresztbefordul. mintha a jatek ugyerzekelne hogy az autok a depoban lennenek es beforditana oket "depo pozicioba".
Bedy felvetelen a celegyensben az en autom keresztbefordult es kiutotte Bedy hatsokereket. az enyemen Bedy fordul keresztbe, es egyszercsak elszall de a kerek nem torik ki. a szerververzion egyik auto sem fordul keresztbe viszont Bedy kereke magatol kitorik. az egesz esemeny teljesen normalnak tuno helyzetben tortenik. iteletet hozni tenyleg nehez.
az viszont tenyleg jo hogy beindult a beszelgetes. bar en is csak most jottem de azt lattam hogy eddig sem volt sok hozzaszolas a forumokhoz.
|
Szerzõ |
Bazsa
Tag
Lakóhely: Zánka
Regisztrált: 2007.12.07
x1 x1
|
Elküldve: 2008.01.21 15:26 |
|
|
Viszatérve a kanadai rajtra, én is megnéztem a replay-t szegény Wawast jól nekikenték a gumihalnak,aztán mint a dodgenben én következtem Driveman jól elkapta a rajtot Én személy szerint nem hibáztatom,mert saját hibámból estem ki 14 körrel késõbb,de ez már tõlem megszokott h nem fejezem be a futamokat De remélem most Usában megtörik az átok,és legalább pontot szerzek |
|
Szerzõ |
Bazsa
Tag
Lakóhely: Zánka
Regisztrált: 2007.12.07
x1 x1
|
Elküldve: 2008.01.21 15:28 |
|
|