Anno mikor teher taxiztam 1t-ás Zsukkal (azok a régi szép idõk ) a Zsuk hátsó tengelyén volt 2 gumi bak(alias rugóút határoló).Ha normál cc1t rakományom volt semmi gond nem volt, szépen rugózott az autó, nyilván egy mélyebb traktusban mint üresen...ellenben ha rátettem 25q cementet, felült a bakra és annyi volt a rugózásnak... egyszóval nem hiszem hogy a benya súlya a rugóút határolókkal lenne megoldva, ez szerintem hülyeség.Megjegyzem, mikor elvittem a rugóimat kovácshoz , utána 35q cucctól se ült bakra...üresen viszont az égben volt a plató és pattogott a segge mint a gumi labda... Szóval nem hiszem hogy annyira egyszerû lenne ez a hasmagasság kérdés, mint ahogy írod Nord...
Egyéb iránt meg, azért van a fórum, hogy dumáljunk a dolgokról...vagy nem?
hát igen az lehet, hogy a szárnyak szabalyosak, viszont akkor a hasmagassággal tudnak játszani. Valami miatt alacsonyabban vannak a szarnyaik mint a tobbieknek. Es azt nem mondtam hogy az utobbit szabalytalanul teszik. Lehet egyszeruen csak zseniális az autójuk. A Mclarenek meg belekotnek amibe tudnak, mert el vannak verve, de rendesen.
(bár az is biztos hogy "kicsit" jobban értenek a dolgokhoz mint mi )
Hozzászólások: 419 Lakóhely: Budapest / Aszód Regisztrált: 2009.09.07
Elküldve: 2010.08.01 16:37
Thomas50 írta:
Anno mikor teher taxiztam 1t-ás Zsukkal (azok a régi szép idõk ) a Zsuk hátsó tengelyén volt 2 gumi bak(alias rugóút határoló).Ha normál cc1t rakományom volt semmi gond nem volt, szépen rugózott az autó, nyilván egy mélyebb traktusban mint üresen...ellenben ha rátettem 25q cementet, felült a bakra és annyi volt a rugózásnak... egyszóval nem hiszem hogy a benya súlya a rugóút határolókkal lenne megoldva, ez szerintem hülyeség.Megjegyzem, mikor elvittem a rugóimat kovácshoz , utána 35q cucctól se ült bakra...üresen viszont az égben volt a plató és pattogott a segge mint a gumi labda... Szóval nem hiszem hogy annyira egyszerû lenne ez a hasmagasság kérdés, mint ahogy írod Nord...
Egyéb iránt meg, azért van a fórum, hogy dumáljunk a dolgokról...vagy nem?
Még szerencse, hogy a RB nem zsukkal versenyzik, mert akkor bajban lennének!
Lehet, hogy hülyeség amit írtam, de az biztos, hogy ha a hátsó szárnyra kapott ~1tonnás nyomástól nem fekszik ki az autó, akkor a +~150kg-tól sem fog rászakadni az aszfaltra, ahogy írtad. Ezért van ott Newey, és nem a kovácsod. Nyilván em CSAK a rugóút határolón múlik, de az megfogja mielõtt leütne az aszfaltra rugózás közben. Zseniális az autójuk. Ennyi az egész titka!
Jogos Nordred, mint Ferrari fan, elismerem az idei RB verdat, tenyleg zsenialis ez a verda, flexibilis szarny ide vagy oda, mar az ev elejetol dominalnak. Ennyi!
ha már ott tartunk hogy a mclaren meg a ferraris szurkolók návognak akkor megjegyezném, hogy nekem egyikhez sincs közöm!
Én teljesen másnak "szurkolok"!
Schumacher meg elmehet a ...!!!
egy elmegyógyászt kellene neki ajánlani nem 3 éves szerzõdést!
A Red Bull meg hát... kacc-kacc
Rakták a hülyét de sztem ezt nem így akarták!
Webber ölébe pottyant a gyõzelem
Vettel szabálytalanul megy be a boxba, majd "elalszik" úgy hogy nagyjából 10 autó befért volna közé meg webber közé
azt mondta, hogy a rádiót hallgatta! (na de milyen adót?)
1ébként sztem itt lessz a foxi elhatolva a rádiónál
sztem ez burkoltan de vhogy csapatutasítás lehetett a RÁDIÓ-n keresztül
x2 x3 x4
Elküldve: 2010.08.01 16:56
Rubens is elmehet a...! Az eset elõtt el kezd rinyálni, mert nem tudja megelõzni Schumit. Az eset egyébként tényleg necces volt, de legalább láttunk valamit a végén. Nem volt ez annyira komoly, érzik õk belül hogy mi a határ és Schumi rögtön berántott jobbra amikor már tényleg nem volt hely. Ennél sokkal durvább manõvereket szokott csinálni Webber szal...
Nincs nekem semmi bajom Schumival, csak utálom az ilyen mûmájereket (Webberrel az élen) akik pampognak a pilóták biztonságáról, aztán közben majdnem kinyírják a társaikat...
Kimi amint meglátta, hogy ott van mellette Schumi, beljebb is húzódott, itt meg még javában tolja rá a falra...elõbb nézz körül, aztán támadj vissza
háháháhá
elég sok futamon volt már ilyen
ezen mi az életveszélyes?
ezen meg schumacher már csak akkor húzódik beljebb, mikor barrichello behúzza a fû elõtt az kocsit!
betojt akkor már h összeérnek
http://www.youtube.com/watch?v=L1NaL4ZzhYI
Szerkesztette: Dennis - 2010.08.01 17:39
Ha mar buntetes akkor megemlitenem a 2008as Fuji nagydijat: Webber vs Massa, na az is ugyan ilyen eset volt, megse jart buntetes, bar az is buntetest erdemelt volna.
Egyébként nem is tudom, volt elõzés a versenyen,sumi barikelló tuti.A bokszutcás és széftikároson kívül semmi sem történt ma.
Az idei forma-1 tiszta vicc.A szábályok maximális be nem tartása,büntetések és nembüntetések ész nélkül.Csalnak összevissza a nem szabályos autóikkal ,az indycar sokkal élvezetesebb lesz lassan.
"öreg Jedi az nem vén Jedi" -by pikador
"Obi Van haflac" -by pikador
Szerkesztette: haflac - 2010.08.01 18:10
Hozzászólások: 419 Lakóhely: Budapest / Aszód Regisztrált: 2009.09.07
Elküldve: 2010.08.01 18:12
haflac írta:
Egyébként nem is tudom, volt elõzés a versenyen,sumi barikelló tuti.A bokszutcás és széftikároson kívül semmi sem történt ma.
Az idei forma-1 tiszta vicc.A szábályok maximális be nem tartása,büntetések és nembüntetések ész nélkül.Csalnak összevissza a nem szabályos autóikkal ,az indycar sokkal élvezetesebb lesz lassan.
Sziasztok, gondoltam ujra irok ide valamit hogy egy ideig megint az enyem legyen a legfrissebb bejegyzes. :] Mondjuk az eves beirogatasokon felul azert tolnek par kort, hatha nem csusznek ki az elso kanyar ... a francokat ... egyenesben. ;]