Szerzõ |
RE: F1' 91 liszensz liga |
swat
Tag
Regisztrált: 2009.09.06
|
Elküldve: 2009.09.28 17:55 |
|
|
Sziasztok!
Mivel úgy alakult a helyzet hogy nem tudok itt lenni versenyeken, ezért szeretnék kiszállni a ligából. Köszi szépen a lehetõséget és további sok sikert és fair versenyzést mindenkinek.
Üdv: swat |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2009.09.28 18:03 |
|
|
Sziasztok!Pár szót hozzászólnék ha meghallgattok egy újoncot.Értem én hogy kell a szint idõ, mert valahogy nyilván szelektálni kell.De! Versenyen egy 3-4mp-el lassabb pilóta is lehet eredményes egy jó taktikával és stabil körökkel( azaz nem minden a "repülõ" kör).Szal csak azt akarom mondani, hogy ha már kiizzadja az ember az induláshoz szükséges idõt akkor indulhasson is úgyhogy a limitált létszám szerintem nem ok.Azonkívül a szintidõt is újonchoz kéne mérni nem régi szuperli-s pilótához (bár ha jól láttam Aidonia is új)mert azért ha a tesztidõket nézzük az eleje túlnyomórészt régi motoros már a ligában. De javítsatok ki ha tévedek.... |
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2008.03.17
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2009.09.28 18:06 |
|
|
Igen, ezen dolgozunk, hogy változás legyen, épp ez miatt, amit leírtál.
|
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2009.09.28 18:20 |
|
|
Oksa.Egyébként tényleg az vna a jó, ha sokan lennénk egy-egy versenyen...
Korábban a haverokkal nyomtuk 3-4-en de hol ez nem ért rá hol meg az...
az AI-krol meg ne is beszéljünk.
Úgyhogy ezért kerestem tulajdonképpen ligát és végül mellettetek döntöttem.
Remélem nem okozok majd csalódást, mert jó kis közösségnek néz ki a HOPTO. |
|
Szerzõ |
CiBa
Adminisztrátor
Lakóhely: Csákvár
Regisztrált: 2009.01.26
x3 x7
|
Elküldve: 2009.09.28 22:02 |
|
|
Thomas pont ez a lényege a dolognak,hogy a szintidõt egy régi motoroshoz mérjük.A szintidõ mint élõben is arra van kitalálva,hogy ne bolyongjanak a pályán a versenyzõk mert a versenyeken a legtöbb gondot a kék zászló okozza.Pont a Nippon bajnoki címet is egy olyan versenyzõ döntötte el aki 8 mp-vel lassabb volt a többieknél,nem ismerte kellõképp a pályát,ezért az elengedési helyeket sem és kilökte az õt lekörözni akaró bajnokesélyes pilótát.
A repülõkört nézve, sajnos rossz hírem van a számodra.A ligában ugyanis az a tapasztalat,hogy minél gyorsabb vki annál megbízhatóbb is tehát nem nagyon lehet abban bízni,hogy 3-4 mp-s körönkénti hátránnyal jó eredményt el lehet érni.Csak azt tudom mondani,hogy gyakorlás gyakorlás gyakorlás.
Ezeket mind jóindulatból mondom nehogy félreértsd, nekem is nagyon sokat kell ahhoz gyakorolnom,hogy csak 1 mp-t kapjak az elejétõl.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem biztos, hogy mûvész! |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2009.09.28 22:31 |
|
|
Ok, a gyakorlással nincs is gond (mert sajna munkanélküli vaok, úgyhogy van idõm rá)...Csak a setupolás nem igazán akar összejönni pedig rengeteget olvastam a témában, és próbálkozok is ezerrel. Imolában mentem vagy 1500 kört kb a múlt héten, de a 2-3 szektorra az istennek nem tudom belõni.
Na nem baj van még idõ szerdáig :-)
( ja a 8 mp az tényleg durva ) |
|
Szerzõ |
CiBa
Adminisztrátor
x3 x7
|
Elküldve: 2009.09.30 18:03 |
|
|
Ha egyszer végre túljutunk az imolai futamon,azt javaslom ne legyen vasárnap rögtön monte-carlo,hanem toljuk el egy héttel.
3 nap tesztelési lehetõség szerintem nem elég.
|
Szerzõ |
Fitti
Tag
Lakóhely: Sümeg
Regisztrált: 2009.06.20
x3 x5 x6
|
Elküldve: 2009.09.30 18:07 |
|
|
Én is ez mellett szavaznék. Toljuk el 1 héttel.
|
|
Szerzõ |
Nordred75
Tag
Lakóhely: Budapest / Aszód
Regisztrált: 2009.09.07
|
Elküldve: 2009.09.30 18:09 |
|
|
Üdv!
Sajnos a ma esti futamon nem tudok részt venni.
majd hétvégén...
[ Räikkönent az ezüstnyílba és a versenyállat újjászületik! GO KIMI!!! ]
|
|
Szerzõ |
robikasztar
Tag
Lakóhely: Ko¹ice - Kassa
Regisztrált: 2009.02.26
x11 x21 x28
|
Elküldve: 2009.09.30 18:14 |
|
|
En is amellett vagyok, hogy toljuk egy hettel Monte-Carlot. Az a 3 nap tenyleg nem eleg. |
|
Szerzõ |
Lipaz
Tag
Lakóhely: Székesfehérvár
Regisztrált: 2009.08.29
|
Elküldve: 2009.10.01 10:37 |
|
|
Hello!
Nyugodtan eltolhatjuk a futamot egy héttel. Legalább van esélyem nem mérnökként eltalálni egy talán jó setupot.
Emiatt is akartam írni.
Legalább a liszensz ligában érdemes lenne szerintem megosztani a legjobb köridõ setupját.
Ha a verseny elõtt tennétek ezt meg, akkor jócskán csökkenne a különbség a pilóták között
Hátránya:
- mindenki közel azonosan körözne a pályán
- sokan teljesítenék a szintidõt
Elõnye:
- elõjönne a vezetõi tudásbeli különbség
- kevesebben balfékeskednének a pályán és élvezhetõbb lenne az igazi verseny
- a kezdõk is (hiszen ez liszensz liga) jobban megszeretnék a versenyzést
Ha verseny után tennétek közzé, úgy is teljesen jó lenne, mert utólag tanulhatna az is, aki a versenyt vagy már a tesztidõt is elrontotta. Sok setup sokra megy... vagyis minél több pálya setupja lenne meg, annál inkább ráérezne a kezdõ pilóta is a beállítás lényegére, anélkül, hogy többszáz oldal mûszaki leírást elolvasna (mondjuk 16 évesen).
Nekem pl. sokat segített az, hogy Ben küldött egy setupot az imolai futamra. Vasárnap még élveztem is a versenyt. Utólag is köszönöm!
Fõleg azért fontos ez, mert senki nem születik mérnöknek, F1-es pilóták biztosan tudják az alapbeállításokat, de biztosan nem tudják a kocsijuk finomhangolását. Szerintem. Meg nekik ez az életük, nekem pedig sajnos nem.
Szóval ez csak egy ötlet, de megfontolandó.
Üdv!
Lipáz
Szerkesztette: Lipaz - 2009.10.01 10:40 |
|
Szerzõ |
haflac
Tag
Lakóhely: Nagykáta
Regisztrált: 2009.03.16
x13 x25 x15
|
Elküldve: 2009.10.01 13:24 |
|
|
A legjobb köridõ setupját hiába kapod meg,nincs semmilyen garancia,hogy valóban azt a setupot kapod majd amivel ténylegesen a legjobb körét futotta.
A legfontosabb szerintem:megkell tanulni a pályát,hogy minden apró pontot ismerj nem elég 20-30 kört menni,kell hogy "érezd" a kocsit,ehhez megint sok kör kell,és tudd a setupolás alapjait ,minek- mire van hatása,akkor elkezdheted a saját vezetési stílusodra állítani a kocsit.
"Hátránya:
- mindenki közel azonosan körözne a pályán"
hiába kapod meg aidonia setupját ,akkor sem fogsz tudni olyan vagy közeli(max 7-8 tized)idõt menni,mint amit õ ment,õ fantasztikusan gyors versenyzõ.Lehet javulsz vele de lehet,hogy nem mert az õ vezetési stílusa más.
|
|
Szerzõ |
Finland
Adminisztrátor
Lakóhely: Bonyhád
Regisztrált: 2008.01.05
x3 x12 x13
|
Elküldve: 2009.10.01 14:50 |
|
|
Tõlem nyugodtan kérhet bárki setupot, csak nálam tuti érvényesül, hogy nem fogtok olyan idõt menni amit én, mer elég kis leszorító erõvel közlekedek és mindig a lehetõ legnagyobb kormányzárral
Amúgy Ben setupjai mindig nagyon jók......Ami annak is köszönhetõ, hogy nagyon sokat tesztel, általában az elsõ 3 legtöbb kört teljesítõ versenyzõ közt van.
Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig. |
|
Szerzõ |
Lipaz
Tag
Lakóhely: Székesfehérvár
Regisztrált: 2009.08.29
|
Elküldve: 2009.10.01 15:15 |
|
|
Igen-igen, teljesen jogos, hogy azonos setup mellett sem feltétlenül futsz olyan idõt. Az is jogos, hogy más-más vezetési stílusok vannak. Viszont sokban segít egy "profi" setup abban, hogy megtalálja mindenki a sajátját. A pénz sem boldogít, de baromi sokat segít az afelé vezetõ úton!
Meg azért a 10mp-es különbség azért nem írható a vezetési tudás javára teljes mértékben, mert szerintem ide senki sem úgy jön, hogy életében nem nyomott akár virtuális gázpedált, vagy nem fogott kormányt. A pályaismeretet meg semmi nem pótolja.
Lipáz |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2009.10.04 13:07 |
|
|
Valamelyik nap xeron került xóba a telemetria.Mármint hogy elvileg a 91-es modba nincs gombja.Lehet xakállas, de azért leírom hátha valakinek jól jön.
Én a játékot mindig valami más modra (pl f12009rl v2.1)állítva állítom le.
Legközelebb igy nyilván ezzel indul, átváltom a sorozatot a 91re és igy megmarad a telemetria gomb a játékban és megy is.
Mondjuk én a factorost haxnálom mert a Motecet még nem sikerült müködésre bírnom(bár az is igaz nem is sokat küzdöttem vele mert inkább rovom a köröket)
Ha esetleg ismertétek már a trükköt akkor bocs... |
|
Szerzõ |
CiBa
Adminisztrátor
x3 x7
|
Elküldve: 2009.10.04 22:07 |
|
|
Na milyen volt a tesztfutam?Semmi reakciót nem látok,talán másnapos volt mindenki?
|
Szerzõ |
Finland
Adminisztrátor
Lakóhely: Bonyhád
Regisztrált: 2008.01.05
x3 x12 x13
|
Elküldve: 2009.10.04 22:08 |
|
|
fasza csak behalt a szeró.......majd holnap mesélek ha érdekel se most megyek kocsmázni utána meg döglés
Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig. |
|
Szerzõ |
pikador
Fõ Adminisztrátor
Lakóhely: Debrecen
Regisztrált: 2007.11.12
x5
|
Elküldve: 2009.10.04 22:10 |
|
|
Nem halt be semmi, hanem újrabootoltam, de az igaz, hogy nem ártana mellé a ninja.
Idegeink kötélbõl. |
|
Szerzõ |
franco
Tag
Lakóhely: Vasad
Regisztrált: 2009.09.01
x1
|
Elküldve: 2009.10.09 18:45 |
|
|
Sziasztok. Elég durva, hogy ilyen szintidõ van Monaco-ban. Elvégre licensz liga, ami újoncoknak készült... Akik azért jönnek, hogy tudjanak majd máshol is versenyezni. Nem érzem fernek, hogy a nagyágyúk egyenesen "megakadályozzák" a licensz megszerzését az újoncoktól! Erre találjunk ki valamit sürgõsen! Ti hogy gondoljátok ezt? |
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
Regisztrált: 2009.06.19
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2009.10.09 18:50 |
|
|
Ez elég összetett dolog...
Egyrészt, nem értem, hogy ez számodra miért probléma, amikor simán megfutottad a szintidõt...
Másrészt Fin egy pokoli kört futott, ha megnézed nekünk is adott 1mp-t, és elég ritka, hogy ekkora különbség van a mezõny elsõ harmada között...
Harmadrészt, azért kell egy határ, amit meg kell húzni...mi is ilyen 'akadályozó nagyágyuk' mellett szereztük meg a szuperliszenszet...
|
|