Szerzõ |
RE: Forma 1 |
mumus70
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2014.01.08 09:37 |
|
|
Ez borzasztó! Mint egy nagy RC játék! Vagy targonca!
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2014.01.08 12:48 |
|
|
Szerintem meg nem! A dodzsemre sem mondja senki azt hogy borzasztó, pedig az is villannyal megy... Ez nem F1 az nyilvánvaló, de attól még autó, és ráadásul még csak nem is csúnya...a Formula azért van a nevében mert szabályok(formulák) közé kell tenni a dolgot ha versenyzeni akarnak vele. Egyébként pedig a mai világ már szinte teljes mértékig az elektromosságtól függ, nem csoda hogy az autó ipar is ebben látja a jövõt. Gondolom az sem véletlen, hogy a GM úgy néz ki felvásárolja a Teslát. Egyébként pedig aki azt mondja, hogy nem kéne neki ez az autó ha kapna egy ilyet ajándékba, háááát....:
http://www.youtube.com/watch?v=SWYDQIUKDMI
Továbbá, a hibridek térhódítása sem véletlen, ebben pl a Toyota nagyon elõre van. És hogy miért hibrid? A hatótávolság miatt. De biztos vagyok benne hogy ahogy az energia tárolás(akkuk) technikai fejlõdése eléri a kívánt (kb 1000km/egy töltés) megvalósulását, c vágányra kerülnek a hibridekbõl is a belsõégésû motorok...
A technika fejlõdése nem áll meg, és ahogy a színes tv-re sem mondja ma már senki azt hogy nem kell, mert jó neki a fekete fehér, meg a mobil és laptop is a minden napjaink részévé vált sok-sok egyéb elektromos kütyü mellett, így ezért nem értem az elektromos jármûvekkel szembeni ellenállást...
Egyébként pedig én spec nagyon élvezem, hogy az E-Robimat 3-4 naponta csak bedugom a konnektorba pár órára, amit a villanyszámlám meg észre sem vesz, míg a Babettámat ugyanennyi használat mellett ugyanennyi idõnként kellett 2000-ért tankoljam...
Szerkesztette: Thomas50 - 2014.01.08 13:19 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
|
Elküldve: 2014.01.08 13:51 |
|
|
Hidd el, amíg lesz az araboknál olaj, addig a földön nem lesz elektromos autó!!!!!!! Sem 1000 km hatótávú akksi!
Eat my dust!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
DAny9455
Tag
Lakóhely: Veszprém
Regisztrált: 2011.04.09
x1 x1
|
Elküldve: 2014.01.08 19:51 |
|
|
Most jól leromboltad a dodzsem hírnevét
Nekem azért nem tetszik mert nagyon erõltetik.Rohadtul meg lehet lenni elektromos meghajtás nélkül is.Az elektromos autókat nem azért fejlesztik mert ez a jövõ, hanem azért mert rohadt drága és piszkosul nagy a haszon rajtuk.A sok hülye meg megy és veszi meg a drága elektromos autót.Aztán hol is vannak kiadásokban?Ja hát ugyan ott mint a benzinnel,meg még drágábban is esetenként, ez aztán az elõrelépés
Meg azért sem mert nem autó!Az autóból jön a benzingõz, ebbõl mi jön?Maximum kóboráram.... az meg inkább ne csapjon meg senkit se
Ha 2.-ik vagy akkor Te vagy az elsö aki veszít.
-Ayrton Senna- |
|
Szerzõ |
schumi001
Tag
Lakóhely: Sopron
Regisztrált: 2011.04.01
x1 x3
|
Elküldve: 2014.01.08 20:10 |
|
|
Téged is rég láttalak erre
Szerintem sem az elektromos autó a jövõ, az csak átmeneti. Amint megoldják a hidrogénes autókat, egybõl átveszik a hatalmat. Egyébként nekem nincs bajom az Formula-E-vel, hadd bohóckodjanak vele, ha nincs hangzás legalább szabadon letölthetnek hozzá motor hangot
"A fék a gyávák pedálja, és szûk hely nincs, csak kevés lendület" |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2014.01.08 20:39 |
|
|
DAny.
1. Nem erõltetik Az, hogy valamit bemutatnak-publikálnak-reklámoznak, még nem erõltetés.
2. Igen egyenlõre még meglehet lenni - míg a Mummy által említett sejk uraknak van olajuk. Aztán már nem. És ez az idõ tuti el fog jönni egyszer csak.
3. A harmadik mondatod akkora marhaság, hogy nagyon az...Nem azért drága, mert elektromos, hanem azért mert az új fejlesztések tök mindegy mirõl van szó, a piaci megjelenésükkor mindig drágák (lsd mobil tecnologia). Aztán a sorozatgyártás, a konkurencia na meg a még újabb technológia megoldja az ár redukciót.
4. Az üzemeltetési költség alakulására meg írtam példát az elõzõ hszemben - saját tapasztalatból. Valószínûsítem hogy egy Tesla gazdája sem sír a havi villanyszámlája, még inkább a havi benya költsége miatt...
Fõleg ha ráadásul pl napkollektoros cuccos csücsül a háza tetején - amit simán eltudok képzelni egy olyan emberrõl aki E-autót vesz.
5. Már miért ne lenne autó?
Idézet a Wikipedia-ból:
"Az autó (elnevezése az automobile rövidítése, a görög auto-: ön- elõtagból és a latin mobilis: mozgó, mozgatható szóból) egy olyan, földön közlekedõ, kerekeken guruló jármû, amely képes önálló mozgásra, nem egy másik jármû vagy állat mozgatja.
Hétköznapi jelentésében az autó, a gépkocsi, egy kerekeken guruló, saját motorja által hajtott jármû...."
Sehol nem olvastam azt kritériumként, hogy csak és kizárólag belsõégésû motor hajthatja....Sõt, tudtommal az elsõt gõzgép mozgatta.
Schumi:
A -gazdaságos- hidrogén hajtáshoz a perpetuum mobile-t kéne feltalálni... Az pedig még várat magára egy ideig.....
Azonkívül, 220km/h-át és 0-100-ra 3 sec-et azért nem neveznék csípõbõl bohóckodásnak... Vagy Te vezettél már autót ennyivel és ennyi idõ alatt gyorsulva???? Mint mondtam nem F1, ez igaz... de autó és versenyzés. És ez is igaz...
Szerkesztette: Thomas50 - 2014.01.08 21:06 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
|
Elküldve: 2014.01.08 21:50 |
|
|
Egyébként, mivel érdekelnek az ilyesmi tudományos - misztikus témák, megjegyezném, hogy már VAN nagyjából örök életû akkumulátor, sõt mindenféle alternatív meghajtás, aminek az elõállítási költsége cca kb 3 dollár 35 cent hektoliterje! Igen,VAN! Az arabok páncélszekrényében! Van amit pénzzel vajaztak le, (rengeteg pénzzel!) van amit erõszakos úton, de náluk van minden, meg talán az Area 51-ben egy egy prototipus! Akit érdekel a téma gúgli - youtube a barátunk! Mellesleg a készletek apadása is egy összeesküvés elmélet (szintén Arab irányítás alatt) attól függenek a csepegtetett infók hogy éppen hol áll az olaj árfolyama a tõzsdén!) Tehát más független tudósok által kiadott eredmények szerint a természet még kb több millió! évig képes eltartani (persze ésszerû keretek között) a szükségleteket!!! (mivel ugye tudjuk hogy mibõl keletkezik a szén- gáz - olaj..... Azt nem csak egyszer rakták oda, hanem folyamatosan termelõdik ugyebár! Tehát no para, benzinszag volt, van, és lesz is!
Eat my dust!
Csomagot kaptam LÁJF!
Szerkesztette: mumus70 - 2014.01.08 21:52 |
|
Szerzõ |
schumi001
Tag
x1 x3
|
Elküldve: 2014.01.08 22:00 |
|
|
Mumus, azért az megjegyezendõ, hogy amilyen tempóval termeljük ki, a természet nem képes újra termelni. Szóval egy idõre mindképp kifogynánk belõle A többiben igazad van, valóban vannak ilyen cuccok, csak valahol ott van egy fiókban, mert valakinek megéri.
Ettõl függetlenül ha a sorozat népszerû lesz, hajrá, de az A1GP is bebukott, pedig elvileg az is zöld volt.
"A fék a gyávák pedálja, és szûk hely nincs, csak kevés lendület"
Szerkesztette: schumi001 - 2014.01.08 22:01 |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2014.01.08 23:11 |
|
|
A szabadalmakkal és találmányokkal kapcsolatos arab összeesküvés elméletnek (amibe biztosan akad némi igazság is, mert hát tudjuk hogy van olaj lobbi) de egy nagy bibije azért csak van...és pedig hogy mégis csak van Hybrid Totya, milliószámra gyártott E-Bike, sorozat gyártott Tesla és van Formula E. Sõt a McLaren fõhadiszállására sem csapódott be egy Boeing sem, pedig õk adják a P1-esük elektromotorját meg a váltót a sorozatnak. Továbbá, ha valóban létezne "elásott" megoldás az akksi problémára, nem hinném hogy hagynák hogy pl az F1 is a különbözõ energia visszanyerésnek és annak tárolásának technológiai fejlesztésével foglalkozzon. Márpedig idén a sokkal nagyobb teljesítményû KERS mellé még lesz ERS is ugyebár. És mint tudjuk az autó ipar boszorkány konyhája az F1, ergo ha ilyesmiket fejlesztenek, az eredményeik hosszútávon potenciális veszélyt jelentenek a sejk uraknak... Ezzel szemben futam van náluk...
A kõolaj újra termelõdésével kapcsolatban pedig Schuminál a pont, megspékelve annyival, hogy nem termelõdik újra mivel amibõl lenne az nem jut el a természetes(és nagy nyomás alatti) 1-2 millió éves bomláshoz. Vagy elégetjük, vagy megesszük. Csontra. Hogy újabb "alapanyag" legyen kõolaj képzõdéshez, ahhoz Armageddon kéne jó nagy szerves anyag(élõlény) pusztulással, rá 10-15 km vastag üledékrakódással, ami szintén nem két perc, majd 1-2millió év bomlási idõszakkal. Ki várja azt ki?
Szerkesztette: Thomas50 - 2014.01.08 23:50 |
|
Szerzõ |
DAny9455
Tag
x1 x1
|
Elküldve: 2014.01.09 18:04 |
|
|
Thomas50 írta:
1. De, az ha a csapból is az folyik
2. Van rengeteg alternatíva, etanol?
3. Azért itt többrõl van szó mint az hogy új.Csak kicsit kell utánanézni hogy mennyire nem új.... ez nagyobb baromság....
4. Tehát csak az vesz akinek van rá kerete, mivel nem éppen gyakori a napelem és társaik a háztartásoknál.Meg mibõl is van az áram?Hát még évtizedekig nem a napelemekbõl lesz a megtermelt áram legnagyobb része.
5. Utálom mikor kiforgatják a szavaimat..
-Ayrton Senna- |
|
Szerzõ |
DAny9455
Tag
x1 x1
|
Elküldve: 2014.01.09 18:08 |
|
|
Thomas50 írta:
És mint tudjuk az autó ipar boszorkány konyhája az F1,
Ez elég régóta nem igaz.Gyakorlatilag minden ami az F1-ben van, megtalálható az amerikai szériákban, itt-ott.
-Ayrton Senna- |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.01.09 18:19 |
|
|
Halkan jegyezném meg, hogy a globális felmelegedés miatt, az olvadó Antarktiszt már ellepték az olajcégek és hát nem szélerõmûveket fognak oda építeni....
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
|
Elküldve: 2014.01.09 18:23 |
|
|
Gabesz írta:
Halkan jegyezném meg, hogy a globális felmelegedés miatt, az olvadó Antarktiszt már ellepték az olajcégek és hát nem szélerõmûveket fognak oda építeni....
Igen. Ott újabb 150 évre elegendõ cucc van......
Eat my dust!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
DAny9455
Tag
x1 x1
|
Elküldve: 2014.01.09 21:03 |
|
|
Gabesz írta:
Ja, Spaban is ezért másztak pitfalat
-Ayrton Senna- |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.01.09 21:30 |
|
|
Neeem, az Vettel miatt volt
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2014.01.09 22:11 |
|
|
Nem forgatom ki a szavaidat DAny, csak jó a téma egy kiadós kis eszmecseréhez...Pár dologra reflektálnék is...
Arra írtam hogy baromság, hogy azért drága mert ELEKTROMOS, a mondatod ugyanis így volt értelmezhetõ. Aztán a boszorkány konyha: Elõbb a KERS-t láttam az F1-ben, csak aztán az utcán feltûnni a Hibrid Totyát....a fejlesztések: olyanról még nemigen halottam, hogy az F1-es csapatok költségeinek töredékébõl istállót fenntartó amerikai sorozatban szereplõ csapat olyat újítson, amit aztán az F1 hasznosít, fordítva viszont annál többet. Annál is inkább mert nem baszakodnak meg ölnek bele lóvé hegyeket a magasröptû fejlesztésbe, õk megveszik készen a tutit benyát bele azt adjad neki. Egy kivétel lehet az pedig a Honda. Napelem: nem mondanám arra sem, hogy olyan Magyarországon mint a fehér holló, de az igaz, hogy magasabb szintû érdekakadályokba ütközik a gyorsabb elterjedése. Aki viszont komolyan akarja, egy jobb állapotú használt autó árából már telepíttethet a rendelkezésre álló erre szakosodott több tucat cég valamelyikével, egy olyan rendszert ami ellátja a teljes háztartását akár sziget üzemû akár visszatápláló módszerrel. Aztán pár év múlva vehet a megtakarításból egy vedát - a szalonból. De aki ezt megteszi az sanszos hogy megnézi a Teslát is mielõtt verdát választ. Egyébkén tõlünk kicsit nyugatabbra - még Németig sem kell elmenni - saját szememmel láttam, hogy -kis pucu osztrák mezõgazdasági falvakban is- minden 3.-4. házon ott csücsül a cucc még a gazdasági épületek tetején is. Antarktisz (és egyéb még kiaknázatlan olaj mezõk): azért kiaknázatlanok -eddig-, mert a kitermelésük nagyságrendileg költségesebb mint mint a jelenlegi mezõkön. A Föld készletébe viszont bele van számolva. Ha viszont odáig jutnak a cégek hogy muszály lesz onnan is kitermelni, olyan ára lesz a benyának, hogy még Mummy is gyalog fogja eltoszigálni a Harleyt a moci találkozókra... |
|
Szerzõ |
schumi001
Tag
x1 x3
|
Elküldve: 2014.01.09 22:28 |
|
|
Osztrákban hatalmas mennyiségû nap- és szélerõmûvek vannak, ez valóban így van. Az Alpokban szinte csak abból van áram. Többivel Thomásszal értek egyet. Annyival kiegészíteném, hogy a 2050 (ameddig elvileg elég a kõolaj) csak becsült szám.Már most csökken, ugyanis a fejlõdõ országokban hatalmas a népességrobbanás ami miatt egyre több az autó is. Szerintem az elektromos technológia még mindig csak átmeneti, hosszú távon nem az elektromosság fogja megváltani a világot
"A fék a gyávák pedálja, és szûk hely nincs, csak kevés lendület" |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
|
Elküldve: 2014.01.09 22:35 |
|
|
A HD elmegy sült krumplis étolajjal is!
Eat my dust!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
grande
Tag
Regisztrált: 2013.03.27
|
Elküldve: 2014.01.10 20:34 |
|
|
A 2014-es nevezési (nem teljes) lista, a rajtszámok növekvõ sorrendjében:
# Driver Team/Car
1 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
3 Daniel Ricciardo Red Bull-Renault
6 Nico Rosberg Mercedes
7 Kimi Raikkonen Ferrari
8 Romain Grosjean Lotus-Renault
11 Sergio Perez Force India-Mercedes
13 Pastor Maldonado Lotus-Renault
14 Fernando Alonso Ferrari
17 Jules Bianchi Marussia-Ferrari
19 Felipe Massa Williams-Mercedes
20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
21 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
22 Jenson Button McLaren-Mercedes
25 Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault
26 Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault
27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
44 Lewis Hamilton Mercedes
77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes
99 Adrian Sutil Sauber-Ferrari
Érdekes hogy Maldonado a 13-ast választotta. Nem láttam még senkit a 13-al versenyezni.
Eddig hárman használták elötte:
Von STRACHWITZ Mauritz 1953 (Német)
SOLANA Moises 1963 (Mexico)
GALICA Divina 1976 (Angol)
Four wheels move the body
Two wheels move the soul
Szerkesztette: grande - 2014.01.10 20:35 |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag