Szerzõ |
RE: T1 |
Nagy Mark
Tag
Lakóhely: Hajdúszoboszló
Regisztrált: 2012.05.28
|
Elküldve: 2012.08.06 15:13 |
|
|
Elnézést tudom, hogy ez nem az én dolgom, de ez tényleg egy elég nagy baki volt, annak ellenére is hogy nem láttál semmit. |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2012.08.06 15:23 |
|
|
Azért indulnak szuperlicenszesek is veletek, hogy segítsenek, esetleg befogadjátok a tapasztalatukat, kérdéseitekre bizonyára készséggel válaszolnak, mind technikai, mind vezetés technikai kérdésekre is. Gabesz szerintem semmi sértõt nem publikált senkirõl, épp csak egy roppant tanulságos tipikus esetre hívta fel a figyelmet, amibõl tanulni kell! Már ha tovább szeretnél lépni, felsõbb szintre, ott ugyanis egy ilyen hiba már végzetes, és súlyos pontokba kerül a bajnokságban egyebek mellett...... Szóval PEACE! (arról nem beszélek, ha esetleg a tv közvetítésben megy le ilyen, ott nem ajánlatos utána visszaolvasni az ottani csetfalat, a nézõk néha keményen elbírálnak szitukat, és minõsítenek versenyzõket..... )
Konkrétan ennek a feladványnak a megfejtése: Ha technikai hibád van akkor ESC, ha tudod folytatni, akkor helyben!!! irányba fordítod az autót a kerék kipörgetésével, figyeled a pozíció karikákat, és ha jön kis rés, elindulsz de nem az ideális íven, inkább a fûben, felgyorsulsz, és visszasorolsz.
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF!
Szerkesztette: mumus70 - 2012.08.06 15:37 |
|
Szerzõ |
BUD
Tag
Regisztrált: 2011.09.23
x1
|
Elküldve: 2012.08.06 15:43 |
|
|
Ez igen mumus, szívembõl szóltál... ezt lájkolom!! |
|
Szerzõ |
szzsolti
Tag
Lakóhely: Komádi
|
Elküldve: 2012.08.06 16:01 |
|
|
A második futamra azért sem mentem már vissza mert nálam is akadt a játék.. |
|
Szerzõ |
bitovi
Tag
Lakóhely: Nagykáta
Regisztrált: 2012.06.18
|
Elküldve: 2012.08.06 16:56 |
|
|
mumus70 írta:
Azért indulnak szuperlicenszesek is veletek, hogy segítsenek, esetleg befogadjátok a tapasztalatukat, kérdéseitekre bizonyára készséggel válaszolnak, mind technikai, mind vezetés technikai kérdésekre is. Gabesz szerintem semmi sértõt nem publikált senkirõl, épp csak egy roppant tanulságos tipikus esetre hívta fel a figyelmet, amibõl tanulni kell! Már ha tovább szeretnél lépni, felsõbb szintre, ott ugyanis egy ilyen hiba már végzetes, és súlyos pontokba kerül a bajnokságban egyebek mellett...... Szóval PEACE! (arról nem beszélek, ha esetleg a tv közvetítésben megy le ilyen, ott nem ajánlatos utána visszaolvasni az ottani csetfalat, a nézõk néha keményen elbírálnak szitukat, és minõsítenek versenyzõket..... )
Konkrétan ennek a feladványnak a megfejtése: Ha technikai hibád van akkor ESC, ha tudod folytatni, akkor helyben!!! irányba fordítod az autót a kerék kipörgetésével, figyeled a pozíció karikákat, és ha jön kis rés, elindulsz de nem az ideális íven, inkább a fûben, felgyorsulsz, és visszasorolsz.
Oké Mumus!
Ha egy pillanatra elmegy minden szerinted hirtelen pont az ESC-re nyomok?!
Ha éppen álltam volna és várok akkor valszeg más lenne a szitu!?
Akkor az lett volna a baj?
Igen!
Figyeltem közben a pici köröket, hogy ki hol tart, de sajnos megtörtént!
Még szerencse, hogy nem élõben történt meg!
Ha jól megfigyeled akkor elõször próbáltam a fûre menekülni, de mire odaért éppen akkor villódzott be és csak a kis köröket láttam és csak azokra hagyatkoztam.
Akkor úgy éreztem, hogy elment mellettem.
Másodjára már a palánkhoz húzódtam,mert tudtam, hogy talán az a rész ahol nem jöhetnek belém.
Megvártam, hogy el menjen mindenki és csak utána indultam el.
Tudod a második futamban ugyanebben a kanyarba hárman mentek egymásba elõttem és kikerülni sem tudtam õket.
Ez miatt nem tudtam folytatni, de legfõképpen az miatt, hogy sokszor alig láttam valamit.
Most akkor erre mit lépjek?
Talán nyújtsak be óvást a rossz látási viszonyok miatt?
Ne csináljátok már?
Az egészbõl nem segítség, hanem kioktatás jön le.
Várom az illetékes "Thomas" véleményét vagy esetleg jó tanácsait ezzel kapcsolatban.
Szerkesztette: bitovi - 2012.08.06 17:35 |
|
Szerzõ |
Chronik
Tag
Lakóhely: Hatvan-Marcali
Regisztrált: 2010.10.25
x1
|
Elküldve: 2012.08.06 21:32 |
|
|
Nincs popcornom!
Ha a technikád nem a legjobb, fontos tudatosítani, hogy mindig lesz egy jobb versenyed. Ez a motivációm egy része. (Ayrton Senna, 1994. február) |
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.03.17
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2012.08.06 21:35 |
|
|
Chronik írta:
Nincs popcornom!
bee
|
|
Szerzõ |
vetvetvet
Tag
Lakóhely: Nagykanizsa
Regisztrált: 2012.06.10
|
Elküldve: 2012.08.06 21:43 |
|
|
Kicsit más téma. Nem lehetne a szintidõknél eltérõ színekkel jelölni, hogy ki milyen minõsítésû versenyzõ. Pl.: kezdõ: zöld. Így látná rögtön az ember, hogy a kategóriájához képest, hogy áll. Érdekes lenne.
Annak, hogy a kezdõ kategóriákban indulhatnak a profik, azon kívül, hogy igen nehéz tényleges versenyre eljutni, szerintem sok hozadéka van. Mivel a együtt gyakorolunk, van kitõl segítséget kérni, lelesni, megtanulni a dolgokat.
Nyilván voltak viták és lesznek is - ilyen szinten tuti -, de ha hibázott is valaki nem hiszem, hogy azt szándékosan tette.
Annak viszont örülök, hogy az etikai szabályokat komolyan veszitek.
|
|
Szerzõ |
marcivok98
Tag
Regisztrált: 2012.03.31
|
Elküldve: 2012.08.06 22:15 |
|
|
ez szerintem is jó ötlet vetvetvet |
|
Szerzõ |
Nagy Mark
Tag
Lakóhely: Hajdúszoboszló
|
Elküldve: 2012.08.06 22:26 |
|
|
egyetértek |
|
Szerzõ |
marcivok98
Tag
|
Elküldve: 2012.08.06 22:31 |
|
|
egyébként lehetne olyan sorozat ahol 18 év alatti versenyzõk vesznek részt |
|
Szerzõ |
bitovi
Tag
Lakóhely: Nagykáta
Regisztrált: 2012.06.18
|
Elküldve: 2012.08.06 22:33 |
|
|
Chronik írta:
Nincs popcornom!
Kihoztátok belõlem az állatot |
|
Szerzõ |
RGB7
Tag
Lakóhely: Vép
Regisztrált: 2008.09.13
x1 x3
|
Elküldve: 2012.08.06 22:41 |
|
|
marcivok98 írta:
egyébként lehetne olyan sorozat ahol 18 év alatti versenyzõk vesznek részt
ezt szerintem te sem gondoltad komolyan..
|
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2012.08.06 22:45 |
|
|
marcivok98 írta:
egyébként lehetne olyan sorozat ahol 18 év alatti versenyzõk vesznek részt
hooogyne hogy elszabaduljon a pokol 18+-nak több értelme lenne, bár a kivétel erõsíti a szabályt, mivel van nagyon sok olyan felnõtt van aki konkrétan egy idióta (unfair és még neki áll feljebb, kötekedik és csak fújja a hülyeséget stb...) de ugyanúgy van a 18 alattiak között is, így nem sok értelme van a korosztályos bajnokságnak
Szerkesztette: Plett - 2012.08.06 22:56 |
|
Szerzõ |
marcivok98
Tag
|
Elküldve: 2012.08.06 23:04 |
|
|
a 18 alatti azt tényleg nem jó de az hogy csak liszensz nélküli versenyzõk indulhassanak az sokkal jobb dolog lenne mert így kb semmi tapasztalattal sem fog rendelkezni a legtöbb kezdõ mert nem tudnak nevezni a futamra |
|
Szerzõ |
Zigi
Tag
Regisztrált: 2011.03.17
x2 x3
|
Elküldve: 2012.08.07 00:01 |
|
|
Azért indulhatnak liszenszesek is mert NYÁR van!!!!!!! A legtöbb ember ilyenkor nyaral, strandol, csajozik, bringázik, bulizik, szigetel stb. És nem a gép elõtt gubbaszt a 40 fokban a hátára ragadt székkel Gondolom az admin team is szeretne az imént felsorolt dolgokkal is foglalkozni ahelyett, hogy órákon keresztül azt bt-ze ami világosan kiolvasható a szabályzatból (Pl. "A pályán tolatni, visszafelé haladni szigorúan tilos. Kicsúszást követõ visszatéréskor senkit sem szabad akadályozni" .
Türelem nemsokára vége a nyárnak (sajnos) és ki lesznek pattintva a liszenszesek az alsó kategóriából
Egészségetekre! |
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2012.08.07 00:10 |
|
|
Ebben nem vagyok biztos Zigi hogy ki lesznek, nem lesz rá ember...
Pont hogy a szuperliszenszesekkel lehet tapasztalatot szerezni Marci, mert így felméred hogy milyen szinten állsz. Annak semmi értelme hogy újoncok között valaki halomra nyeri a futamot aztán veri a mellét hogy hú de f@sza csávó vagyok, aztán amikor kap liszenszet akkor meg pislog hogy jéé lassú vagyok és elmegy.
|
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.08.07 00:21 |
|
|
marcivok98 írta:
a 18 alatti azt tényleg nem jó de az hogy csak liszensz nélküli versenyzõk indulhassanak az sokkal jobb dolog lenne mert így kb semmi tapasztalattal sem fog rendelkezni a legtöbb kezdõ mert nem tudnak nevezni a futamra
Mit nem lehet azon megérteni, hogy Ad1: nyár van, és ezért van jelenleg összevont bajnokság...ha nem lenne össze vont, lenne 2 külön sorozat futamonként 10 résztvevõvel.lásd retro. Az a tuti, igaz? Ad2: pontosan így van tapasztalat szerzés, mert aki be akar jutni futamra az tesztel is érte. Sehol nincs leírva, hogy nem lehet megverni a liszeseket a táblázaton. Ad3: én spec elindítottam egy kezdeményezést, videót tettem fel, setupot osztottam meg, és egy csomó instrukciót is leírtam, mi merre hány méter. Ez nem elég segítség? De ha nem versenyzek és nem készülök magam is , hogyan segítsek, he? Ad4: az az érv is elhangzott már, de leírom még egyszer: K-s pilóta nyeri a K-s bajnokságot, liszenszet kap, ezért aztán döngeti a mellét ezerrel, milyen franko pilóta. Aztán bekukkant a Goldenbe (vagy más liszes bajnokságba) és farka felcsapva menekülõre fogja a dolgot, mert szembesül a nagy valósággal, és ú ez nekem nagyon nehéz, szar a mod meg stb és le koccan. Hát ettõl nem frankóbb már akkor, ha újonc megküzdve a bejutásért, tiszta képet lát hogy áll a szintje, és nem esik seggre egy komoly bajnokságba bekerülve sem? És végül a statisztika( bár ezt mindenki kimazsolázhatta volna magának mielõtt elégedetlenkedik):A1 RingR1 19 indulóból 10 újonc; HockenheimR1 22-bõl 13 újonc, AvusR1 22 indulóból 14 liszensznélküli a rajtrácson...Hol itt a gond? Bárki bejuthat, mindenkinek van esélye...ja csak ahhoz lehet tesztelni kell és nem 30-40 kör után kijelenteni hogy esélyem sincs a liszesek miatt....Mi annak idején ugyan így kezdtük a pályafutást, a liszesekkel kellett megküzdeni minden egyes rajtjogosultságért, és bizony nem volt ilyen jó az arány a rajtrácson, mégis itt vagyunk, és a lassan 4 év tapasztalatát pl nekem sem adták ingyen, átlag 6-700 tesztkör/futam az ára a mai setupolási tapasztalatomnak, (ami még így is meglehetõsen hiányos)...
Szóval a lényeg, hogy nem bébi bajnokságért kell sírni, hanem abban bizonyítani ami adva van éppen..... |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.08.07 01:18 |
|
|
Visszatérve a Bitovi ügyre, visszanéztem a replayt. Igen hibázott, de:1. a palánk mellé húzódásnál jobb lehetõsége nem volt, ezt jól ismerte fel. 2. helyben megforgatni a kocsit, rommá tört futómûvel nem könnyû, fõleg esetleg bekapcsolt tc mellett. Nekem sem sikerült ez a manõver, az utolsó kanyarban, mikor a chrash miatt defektet kapott hátsó gumi miatt megforogtam, sõt anno a Goldenben sem, mikor a megpördült Robikasztart trafáltam telibe, és próbáltam lemenekülni a pályáról.Kaptam is érte büntit a BT-tõl . A hibát azzal követte el, hogy túl hamar akart vissza fordulni a palánk mellöl, amikor még nem volt elég tiszta hely a forgolódáshoz. Ha nem mozdul, ki kerülöm, mint Gabesz. De! Elnézést kért, rögtön a futam után a szerón, ezért és a fentiek miatt, függetlenül attól hogy elment miatta az 5. helyem, az én szememben bocsánatosabb a bûne mint gyjocikáé! Õ ugyanis azon kívül, hogy amatõr vezetés technikai hibát vétett (el veszi a gázt egy olyan kanyarban ahol a tapadást a full tolóerõ biztosítja, persze hogy a falnak csapta), mindezt a már a sikántól kint lévõ kék zászló hatálya alatt teszi.Majd ezek után leparasztozza az ellenfeleit, és tetézi azzal, hogy olyan alap dolgot nem tud a szabályzatból, hogy mi hány méter az óvással, illetve az általa elkövetett balfa@ságok ellenére még õ akar óvogatni....Ez a viselkedés hûen szimbolizálja azt a típust, amikor az offline AI-kon, meg NFS-en nevelkedett gyerekember húsvér közösségbe kerülve lesenemszarja az online miheztartásvégettet...
Remélem észhez térsz Joci, mert közel van Báránd, azt átlépek meghúzgálni a füledet ha kell, természetesen kizárólag jó szándékú nevelési célzattal.... |
|
Szerzõ |
szzsolti
Tag
Lakóhely: Komádi
|
Elküldve: 2012.08.07 07:59 |
|
|
Egyébként a 12. rajthelyet szereztem meg az elsõ futamra,de berakott 21. helyre a rajtnál.
A sok ki-be lépkedés eléggé zavaró volt. Sajnos utána én is erre a sorsra jutottam
Azt azonban észrevettem hogy akkor akadozott be a játék amikor konkrétan 2 ember lépkedett ki-be.
Kipróbáltam egyéniben simán akadás nélkül megy a 24 résztvevõvel a játék.
Nettel sem volt gond még akkor mert ellenõriztem max 60 volt a pingem.
Nem értettem mi a gond... |
|