Szerzõ |
RE: OW1 WSR |
SFAkos
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2012.07.16
|
Elküldve: 2012.11.05 22:29 |
|
|
mumus70 írta:
Most akkor be kell kapcsolni vagy nem? Nekem pórnép tróger módon, egyszerûen mondd meg a frankót!
Itt kikapcsoltam és elsõ körre fél másodpercel gyorsabb voltam mint elõtte 100 körig kb.. Szoval kérem kapcsolja ki ! De Thomas azt mondta Zandon kellet a low, de ez már tényleg tesztelés dolga így hogy tudni hogy van értelme.. |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.05 22:30 |
|
|
Arizonában nem. Zandban én low-on használtam stabilitás helpet. TC ABS meg tök mindegy hogy be van e kapcsolva, mivel hatástalan. |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2012.11.05 22:37 |
|
|
Na így má értem wazze! Tudod! Merre? A kocsmánál jobbra.....
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2012.11.06 09:10 |
|
|
hát én nem tudom.....a Ringen elég sokat próbálgattam a helpeket és egyik sem mûködött
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
SFAkos
Tag
|
Elküldve: 2012.11.06 10:01 |
|
|
Gabesz írta:
hát én nem tudom.....a Ringen elég sokat próbálgattam a helpeket és egyik sem mûködött
Hát pedig ez a stab müködik, a többi nem. |
|
Szerzõ |
rigalendo
Tag
Lakóhely: Kiskunfélegyháza
Regisztrált: 2012.06.18
x2 x1
|
Elküldve: 2012.11.06 14:16 |
|
|
Az ovál belsõ felén a sárga vonal tabu,vagy két kereket ki lehet engedni? |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.06 14:20 |
|
|
A pálya széle a sárga vonal, a szabályzatnak megfelelõen mind a négy kerékkel elhagyni tilos!
De rövidesen lesz hírben egy versenyzõi eligazítás konkrétan Arizónára vonatkozólag. |
|
Szerzõ |
Beni
Tag
Lakóhely: Eger
Regisztrált: 2012.11.03
x5 x2
|
Elküldve: 2012.11.06 14:54 |
|
|
Thomas50 írta:
A pálya széle a sárga vonal, a szabályzatnak megfelelõen mind a négy kerékkel elhagyni tilos!
De rövidesen lesz hírben egy versenyzõi eligazítás konkrétan Arizónára vonatkozólag.
meg akkor az összes ovál pályára nem? ugyan az a szabály van mint erre? |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2012.11.06 15:10 |
|
|
Azok kedvéért akik nem láttak még oválversenyt elmondom, hogy a sárga vonalat 1 kerékkel sem szokták átlépni
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
Szanto Ruben
Tag
Lakóhely: Arad
Regisztrált: 2010.11.06
x3 x2
|
Elküldve: 2012.11.06 15:21 |
|
|
Gabesz írta:
Azok kedvéért akik nem láttak még oválversenyt elmondom, hogy a sárga vonalat 1 kerékkel sem szokták átlépni
Na ba*d meg xxxD akkor szerintem a mezõny felének le kell törölni az idejét...akkor irok is a vágott kör jelzés fórumba
"A csapatmunka fél gyõzelem, lényeg a csapatszellem."
Kimi Räikkönen:"Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen mint amit mások elvárnak tõle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy Önmagad légy"
Tanitványom:Vaken
Mesterem:Ferenczi Csongor
Kimi Räikkönen: Ha leírsz engem, valóban nem ismersz! |
|
Szerzõ |
Norcs
Tag
Lakóhely: Budajenõ
Regisztrált: 2011.06.30
x2 x11 x8
|
Elküldve: 2012.11.06 15:46 |
|
|
Attól még hogy nem szokták, nem biztos, hogy tilos is.
|
|
Szerzõ |
Norcs
Tag
Lakóhely: Budajenõ
Regisztrált: 2011.06.30
x2 x11 x8
|
Elküldve: 2012.11.06 16:13 |
|
|
Megtudakoltam a helyzetet és át lehet menni a sárga vonalon, csak elõzni illetve védekezni nem szabad azon belül
|
|
Szerzõ |
Szanto Ruben
Tag
x3 x2
|
Elküldve: 2012.11.06 16:29 |
|
|
Norcs írta:
Megtudakoltam a helyzetet és át lehet menni a sárga vonalon, csak elõzni illetve védekezni nem szabad azon belül
köszönöm szépen az infókat
Kimi Räikkönen:"Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen mint amit mások elvárnak tõle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy Önmagad légy"
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.06 17:17 |
|
|
Gabesz írta:
Igen.
Azonban a WSR egy Hopto bajnokság, amelyen alapértelmezés szerint ellenkezõ admini utasításig a Hopto liga szabályzatában foglaltak az irányadóak. Az pedig nem feltétlenül és minden tekintetben követi a reál bajnokságok szabályrendszerét. Ennek okait most nem részletezném, túl hosszú lenne. Viszont ovál pálya révén, valóban fontos pontosítani a versenykörülményeket a futam elõtt. Íme:
Versenyzõi eligazítás!
A verseny idõmérése a megszokottól eltérõen privát quali rendszerben történik. Ez annyiban különbözik a sima qualitól, hogy az eseményen, bár minden versenyzõ részt vesz és ott van, a pályán mégsem látod õket, így sem segíteni (szélárnyék adással), sem akadályozni nem fogjátok egymást.
A verseny a boxutcából az sc mögül indul formációs felvezetõ körrel, melynek végén repülõ rajttal indulunk. A felvezetõ kör alatt a rajtsorrendnek megfelelõ formációt tartani kell, a kör végén az sc kihajt a boxba. Azonban az sc kihajtása ellenére is tartani kell az sc tempóját és a formációt továbbra is, elõzni tilos - még a boxban hajtó sc-t is! tilos, különben büntet a játék- egészen addig míg kb a rajtcél vonalnál a "zöld zászló" jelzést ki nem írja a hudra (illetve a spottert használóknál a "go-go-go" jelzést be nem mondja).
A futam alatt az esetleges balesetek miatt, az sc valószínüsíthetõleg több alkalommal is pályára hajt majd. Az sc fázis alatt nyitott a box utca, tehát lehet tankolni, javítani, és ha elég gyorsan reagálsz illetve elég gyorsak a szerelõk és még az sc elé vissza tudsz jönni, mielõtt körbeér, akkor egy gyors tempóval vissza lehet zárkózni a mezõny végére. Fontos! Az sc fázis alatt az esetleges áthajtásos és s&go büntetéseket nem lehet letölteni, arra csak zöld zászló alatt van lehetõség. Tehát a boxba hajtással(annak ellenére hogy a hudon meg fog jelenni a "hajts a boxba a kör végén a büntetés letöltéséhez" felirat, meg kell várni a zöld zászló jelzést és abban a körben lehet kimenni és letölteni. Az sc fázis - ha idõközben újabb baleset nem történik- alkalmanként 2 sc mögött megtett kört jelent, a 3.-ra gördülõ rajttal elengedi a mezõnyt. Az újra rajtoltatásnál értelem szerûen a verseny rajthoz hasonlóan tartani kell az addigra elfoglalt pozíciót, és ugyanúgy a "zöld zászló" jelzésre lehet felvenni a verseny tempót, illetve esetleges elõzésbe kezdeni.
Egyéb:
A pálya szélét a sárga vonal jelzi. A Hopto szabályzatának megfelelõen minimum egy kerékkel a pályán azaz a sárga vonalon belül kell autózni.
Mivel ovál pálya, és mindenki a legminimálisabb leszorító erõvel fog versenyezni, fokozottan figyeljünk az elõzés/lekörözésekre! Mivel ennyire csekély tapadás mellett lehetetlen egy váratlan manõverre megfelelõen reagálni, hirtelen ívet korrigálni baleset bekövetkezése nélkül, ezért szigorúan tilos védekezés közben a hirtelen ív váltás, kiszorítás, elé vágás a kanyarokban! Tehát a kanyar bejáratnál választott ívet kiszámíthatóan tartani kell akkor is, ha egy elõzni készülõ autó ellen védekezel, a cikázás pedig kifejezetten tilos! Senki nem akar 150 kört az sc mögött tölteni, tehát figyeljünk egymásra. Itt a jó stratégia, a jó reagálás az sc-re és a taktikus gondolkodás többet hoz a konyhára mint a nyers agresszív gyorsaság.
Továbbá szintén tilos a formációs körben illetve az sc fázis alatt az agresszív gumi melegítés. A "kígyózás" meg engedett mértéke képekkel illusztrálva megtalálható a liga szabályzatban.
És még egy utolsó javaslat: a balesetek elkerülését, a kanyarokban nagy tempó melletti együtt autózás veszélyeit nagyban csökkenti a TS adta lehetõség vagy a spotter használata.
Kb ennyi, fair, balesetmentes jó versenyzést mindenkinek, hajrá Hopto!
Szerkesztette: Thomas50 - 2012.11.06 18:06 |
|
Szerzõ |
Adam
Tag
Lakóhely: Szany
Regisztrált: 2008.12.31
x11 x24
|
Elküldve: 2012.11.06 17:25 |
|
|
Thomas50 írta:
Arizonában nem. Zandban én low-on használtam stabilitás helpet. TC ABS meg tök mindegy hogy be van e kapcsolva, mivel hatástalan.
akkor én pro vagyok, mert még low-on se használtam |
|
Szerzõ |
SFAkos
Tag
|
Elküldve: 2012.11.06 18:06 |
|
|
Mi az isten az a spotter? |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.06 18:09 |
|
|
Amelyik az rfben feszt dumál...be mondja a köridöidet, különbözõ információkat (amire megkonfigolod), és pl azt is ha autó van melletted...ha esetleg pont holt térben van és éppen nem látnád, tudd hogy ott van....
Szerkesztette: Thomas50 - 2012.11.06 18:10 |
|
Szerzõ |
Bandi
Tag
Lakóhely: Szolnok/Szeged
Regisztrált: 2008.03.18
x1
|
Elküldve: 2012.11.06 18:10 |
|
|
SFAkos írta:
Mi az isten az a spotter?
Bele van építve a modba az mondja, hogy jönnek melletted belül vagy kívül stb.
"Elõttem a cél, és még 21 autó."
"Minden utcai pálya technikás, de nem mindegyik technikás pálya utcai."
"Az esetek 98%-ban igazam van. Kit érdekel az a maradék 3%?" |
|
Szerzõ |
Szanto Ruben
Tag
x3 x2
|
Elküldve: 2012.11.06 18:14 |
|
|
én kitöröltem xD
|
Szerzõ |
SFAkos
Tag
|
Elküldve: 2012.11.06 18:33 |
|
|
Jahogy a köridõbemondós, azt elsõ dolgom volt kikapcsolni, de akkor most visszateszem, bár nemsokat lesz csendbe ha azt is mondja ha valaki közel van |
|