Az a csapat,aki készíti ezt a modot , GTR2-re már korábban megjelentette az 1. részét a WSGT-nek.Ott is nagyon részletes volt a kocsi,kívül belül,egyetlen negatívuma csupán a GTR2 játék elavult fizikája.
"öreg Jedi az nem vén Jedi" -by pikador
"Obi Van haflac" -by pikador
Hozzászólások: 419 Lakóhely: Budapest / Aszód Regisztrált: 2009.09.07
Elküldve: 2010.08.30 19:21
haflac írta:
Az a csapat,aki készíti ezt a modot , GTR2-re már korábban megjelentette az 1. részét a WSGT-nek.Ott is nagyon részletes volt a kocsi,kívül belül,egyetlen negatívuma csupán a GTR2 játék elavult fizikája.
"GTR2 játék elavult fizikája" Ezt hogy érted? (Kíváncsi vagyok).
"A veréb is madár!"
Szerkesztette: Nordred75 - 2010.08.30 19:22
A rFactor szinte ugyanazt használja.Mivel jóval késõbb jelent meg azért kicsit jobb lett az rf-é.
A GTR2 nem olyan részletes mint az rf.Fizikára gondolok.Persze valamiben sokkal jobb,pl dinamikus idõjárás.
Hozzászólások: 419 Lakóhely: Budapest / Aszód Regisztrált: 2009.09.07
Elküldve: 2010.08.30 21:43
Csak azért voltam kíváncsi, mert az omline módot kivéve nekem mindenben jobban tetszik a gtr 2. Fõleg fizikára (mondjuk a pálmát az iRacing viszi el). Setupolásnál is minden úgy mûködik, mint ahogy a nagykönyvben le van írva. A GTR 2 amúgy késõbb jelent meg. Több mint egy évvel. Pontosan nem emlékszem.
"A veréb is madár!"
Szerkesztette: Nordred75 - 2010.08.30 21:44
Valóban kicsit korábban jelent meg az rf 2005november ,de elég sok patch jött ki hozzá,gtr2 2006 szeptember(ehhez is van update),mégis .Az uccsó rf patch 2007-es 1.255..
"The gMotor2 engine was also used in many Simbin games, including GT Legends, the GTR series and the Race series. A modified version of this engine was utilized by The Sim Factory for ARCA Sim Racing. A special version of rFactor was available for business application, for example for event simulators or promotion."-
Iracinget én is próbáltam,most az a top és a netkar,az is veri az rf-et fizikában,próbáld ki.
Egyébként sokat versenyeztem GTR2 vel párhuzamosan rf-el kb.3 éven keresztül,kb.500 verseny, felesen elosztva.
Szerkesztette: haflac - 2010.08.30 22:27
Ja durva, hogy 5 év alatt semmit sem sikerült kihozni a motorból. Ez bizony még mindig teljesen ugyanaz a gmotor mint 2005ben. A kocsik kaptak egy nagyságrenddel több poligonzámot, így már nincs túl sok szögletesség benne, de látványban nem sikerült hozzátenni semmit. Ez bizony így bukó lesz. Nem üti meg a kor elvárásait. Szerintem nem érdemes kihozni így. Fejleszteni kellene még ezen.
x2 x3 x4
Elküldve: 2010.10.07 17:07
Szerintem ha más motor lenne akkor nem igen lehetne ligákat indítani vele, mert a nagy grafikához az eddigi példák alapján nincs normális szerver. F1 2010 is 12 fõre van megcsinálva. Szerintem teljesen jó ez a motor.
A grafika nem minden.A lényeg, az egyik szimulátor a másik arcade vacak.Az egyik kimondottan online-ra tervezett a másik azt inkább hagyom.Az egyik noha grafikailag nem a legszebb, még mindig szimulátor lesz,a másik csili-vili árkád vacak.Inkább legyen a sok éves gmotor feltupírzva,jó netes kóddal megírva,de ne legyen árkád vacak.
Szerkesztette: haflac - 2010.10.07 17:45
Viszont a netkódnak és a grafikának bizony semmi köze sincsen egymáshoz A netkódot meghagyva írhattak volna mellé egy szép grafikus motort és akkor szép is lenne és lenne hozzá normális szerver is. Ez a grafika teljesen rendben volt akkor, de azért 5 év elteltével kicsit már korszerûbb technikákat használnak. Nem csak megemelik a textura felbontást és a poligonszámot és pont elérik azt a szintet, mint egy-egy komolyabb rfactor mod.
Egy sima esõ effektért meg az ember nem szivesen ad ki 10ezer forintot. Akármilyen szépen is törli az ablaktörlõ az esõcseppeket. Sõt igazán beletehették volna már az elsõ részbe is. Sokat nem kellett volna csinálni, hiszen a modderek, még a meglévõ eszközökkel is meg tudták oldani.
Az rFactornak igaz, hogy nem a grafikában van az ereje, de azért mégsem kellemes az ember szájíze a képek láttán, ha ezt meg kell venni. Számomra sok pluszt nem mutat az elsõ részhez képest. Ennek bizony eddig lehúzás szaga van véleményem szerint. Amit eddig mutattak azt kb egy 200 megás patchbe bele lehet tenni.
Én viszont nemértem ezt a grafika kérdést.Nemcsak itt,mindenhol mindenki ugy beszél az rfactor grafikájáról mintha a commodore 64-es szintjét se ütné meg.
Itt van ez a 2010-es mod is.Én csak 1280X1024-ben használom DX9-en full grafikán,de elnem tudom képzelni hogy mi lehet a baj vele.
Hamár annyira mindenáron kifogást akarok találni akkor az az lehet,hogy túl tiszta a kép.Élõben az ember nem lát ilyen élesen,valahogy a kamera lencséjét lekellene butítani.
Sokszor nézek vissza DVD-n régebben felvett versenyeket és bizony a képminõség élõben 1000X rosszabb mint az rFactorban.
Szerintem túl éles a factorban a kép,olyasmi mint egy Dreamworks animációs film.
Egyetértek amugy Haflaccal, nekem is a fizika a mindenem.
Itt van két kép: http://cibalahun.weboldala.net/GRAB_000.jpg http://cibalahun.weboldala.net/GRAB_001.jpg
A második képen is jól látszik, élõben nem látsz minden egyes csavart és a kerék,vagyis a gumi,nem olyan mintha leglicerinezték volna,hanem csupa kosz.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem biztos, hogy mûvész!
Sziasztok, gondoltam ujra irok ide valamit hogy egy ideig megint az enyem legyen a legfrissebb bejegyzes. :] Mondjuk az eves beirogatasokon felul azert tolnek par kort, hatha nem csusznek ki az elso kanyar ... a francokat ... egyenesben. ;]