Szerzõ |
RE: OW1 WSR |
Adam
Tag
Lakóhely: Szany
Regisztrált: 2008.12.31
x11 x24
|
Elküldve: 2012.11.18 14:01 |
|
|
ipojan írta:
A SC bejövetel "gyakran", vagy "normál" lesz? A kezdeti üzemanyag mennyiséget erõsen befolyásolja nálam.
remélem azért bejön. Sárga nélkül szerintem elveszti a varázsát.. akkor csak körbe köbe mennénk...
remélem sikerült valami középutat találni Thomaséknak az érzékenység terén. |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.18 14:37 |
|
|
Na tehát akkor.
A 19. oldalon olvasható "Versenyzõi eligazítás" kiegészítése:
1., A rajtnál, beleértve az sc fázis utáni újra rajtoltatásokat is, az sc mögött haladva A PITLIMITER HASZNÁLATA KÖTELEZÕ EGÉSZEN A ZÕLD ZÁSZLÓ JELZÉS KIÍRÁSÁIG (SPOTTERBEN A GO-GO-GO ELHANGZÁSÁIG)!
2., A sárga zászló hatálya alatt (legyen az egész pályás vagy szimpla szektor sárga), a balesetek elkerülése érdekében a sebességet azonnal (természetesen ésszerû módon és nem satu fékkel!) csökkenteni kell, az aktuális támadást fel kell függeszteni, elõzésbe kezdeni/ elõzést végrehajtani a sárga zászló érvénye alatt szigorúan tilos! A tilalom végét a sárga zászló vissza vonása, egész pályás sárga esetén az sc mögüli újra rajt "zöld zászló" jelzése jelenti. SC fázis alatt kizárólag a program által elõírt pozíció felvételéhez szükséges elõzés a megengedett.
3., Kék zászló (az alábbiak csak és kizárólag az ovál versenyekre érvényesek!!!)
Az oválpályákon a körben utolért versenyzõ nem köteles elengedni az õt lekörözni kívánó társát. Ez több célt is szolgál: a legfontosabb a folyamatos versenyhelyzet fenntartása, a másik pedig, hogy a lekörözendõ versenyzõnek érdeke, hogy azonos körben maradjon a vezetõ autóval, hiszen egy esetleges sárga zászlós periódus során a körben felzárkózhat. A kék zászlót figyelmen kívül hagyni nem lehet, de a lekörözendõ versenyzõ csak akkor veheti fel a harcot a köréért, ha a lekörözõ autóval azonos tempót tud diktálni és azt NEM BLOKKOLJA.
4., Boxba hajtás.
Az a versenyzõ aki bármilyen okból (tervezett/nem tervezett pit, büntetés letöltése stb ) a boxba kíván hajtani, a balesetek elkerülése érdekében KÖTELES e szándékát oly módon egyértelmûsíteni a többi versenyzõ felé, hogy a bevezetõ körében a pálya belsõ ívére húzódva, mielõbb a pálya baloldalán található szervizútra hajtva elhagyja a pályát, és sebességét ott lecsökkentve hajt be a box utcába. E szervizútra való ráhajtás minden más esetben TILOS! Ebbõl egyértelmûen következik, hogy tilos az utolsó pillanatban a pályáról közvetlenül a boxutcába való behajtás (bevágás), a szervízút igénybe vételének mellõzésével! Tilos továbbá (több autó egyidejû boxba hajtása esetén) a szervízúton boxba tartó elöttes autót elõzni!
5., És végül: SC fázis (formációs kör!) alatt szigorúan tilos hirtelen gyorsítgatásokkal fékezgetésekkel (és cikázással) a többieket megzavarni, megtéveszteni, ezzel a formációt meg bontva balesetveszélyes helyzetet elõidézni!
E szabályok betartását a BT, a futam felvételek utólagos vizsgálatával külön ellenõrizni fogja!
Szerkesztette: Thomas50 - 2012.11.18 15:05 |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2012.11.18 15:48 |
|
|
2 dolog :
1.) Remélem az rF is tudja, hogy nem kell kék zászlónál elengedni a másikat, mert ha ilyen hülyeség miatt megbüntet, akkor idegebeteg leszek.....
2.) A "pitlimiter használta kötelezõ" tétel jó dolog csak amikor egyforma sebességgel megyünk egymás mellett a kanyarban a belsõ íven lévõ kicsit elõrébb fog jutni a kanyar végére és ezáltal az egész sor elcsúszik ! Remélem MINDENKI vágja, hogy ilyenkor nyugodtan lehet igazítani az autón a 'FORMÁCIÓ' megtartása érdekében !!!
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
Thomas50
Moderátor
Lakóhely: Püspökladány
Regisztrált: 2009.09.19
x22 x39 x40
|
Elküldve: 2012.11.18 15:52 |
|
|
Kék zászlót csak bemutatja, de nem büntet érte, így van állítva a szeró, legalábbis remélem...
SC-re pedig állítottam egy köztes értéket, remélem meg is marad és nem íródik felül a session váltásokkor. |
|
Szerzõ |
szzsolti
Tag
Lakóhely: Komádi
Regisztrált: 2012.05.28
|
Elküldve: 2012.11.18 17:32 |
|
|
Ennyit a kék zászlóról,na meg errõl az ovál versenyrõl is.
Nem kellene ezt erõltetni mert egyesek képtelenek megjegyezni ezt-azt. |
|
Szerzõ |
Akos
Tag
Lakóhely: Salgótarján
Regisztrált: 2009.07.01
x1
|
Elküldve: 2012.11.18 17:55 |
|
|
Jó dolog ez az ovál verseny, de nem lehet kivitelezni ebben a közösségben, be kell látni. Az ovál verseny mégnagyobb koncentrációt igényel mint egy "mezei" futam. Van akinek azt sem sikerül kivitelezni. A rajtnál megelõztek 2-en a vonal elõtt,meg még az újraindításoknál is minden harmadik alkalommal, két sárgazászló alatt rongyoltak belém hátulról mint az állat, miután megjavították a verdát kimentem a boxból (épp SC mögötti tötymörgés volt) zöld zászlót kapjuk, egybõl hozzámvág egy Stop and Go-t, hogy elõztem....mondjuk boxolnom sem kellett vna ha nem szakítják le a hátsó szárnyam. Mondom ezt úgy, hogy azokat az 1-2 körös etapokat élveztem amíg szabad volt az út, jó ötlet ez az oválozás, de aki nem képes odafigyelni az vegye észre magát és ne induljon el. A próbarajtok alatt el lehetett sajátítani a mikéntjét...
Ki kéne valahogy szûrni a renitens elemeket, és jó móka lenne ez, de így, csak elcsesztünk néhány órát egymás életébõl.
Keep up the good work.
Amúgy, rendezhetnénk valami versenyt egyszer Toban-ban is (rF Lite egyetlen pályája), Szerintem fantasztikus pálya.
Szerkesztette: Akos - 2012.11.18 18:08 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2012.11.18 18:10 |
|
|
Ez nem csak oválon probléma, többen vannak olyanok, akik az NFS-bõl rutint szerezve direkt mennek fel szerókra futamokat szétcsapni, aztán tovább is állnak! Ezért haragszom ezekre, mert esetleg van aki komolyan (lyabban) venné a szimezést, és ezek az idióták (tiszt. a kivételnek, meg aki nem inge...) fontos pontokat koboznak el-fosztanak meg tõlük. Nem lehet mit tenni. Lehetne, de az senkinek nem tetszene..... PL egy autóba bevásárolni magát egy egész szezonra stb stb.....
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
Regisztrált: 2012.06.22
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:10 |
|
|
falkavezér te mit csinálsz az ovál pályán sárga alatt meg akarsz elözni aztán meg leszoritasz megforgatsz mindenkit elözgetsz sárga allatt nem olvastad a szabályzatot te ember remélem eltiltanak eröl a modrol örökre ja hivatalosan is megovalk csak hogy tudd
Szerkesztette: fekete0012 - 2012.11.18 18:54 |
|
Szerzõ |
foki78
Tag
Lakóhely: Bátonyterenye
Regisztrált: 2012.08.11
x1 x3
|
Elküldve: 2012.11.18 18:15 |
|
|
Nekem nem engedte letölteni a büntetés! KIZÁRT! |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:33 |
|
|
ez van
|
|
Szerzõ |
SFAkos
Tag
Regisztrált: 2012.07.16
|
Elküldve: 2012.11.18 18:38 |
|
|
Legközelebb pls figyeljünk arra, hogy ne esteledjen be mert ahogy felkapcsolta az éjszakai fényeket FPS kb. nulla lett...
fekete: én is láttam elõzget sárga alatt és egyszer ki is lökött hátulrol sc alatt....
foki: SC alatt nem lehet letölteni büntetést lehet akkor probáltad.. |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:41 |
|
|
ovjad te is én már ovtam is
|
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:42 |
|
|
Thomas50 írta:
Na tehát akkor.
A 19. oldalon olvasható "Versenyzõi eligazítás" kiegészítése:
1., A rajtnál, beleértve az sc fázis utáni újra rajtoltatásokat is, az sc mögött haladva A PITLIMITER HASZNÁLATA KÖTELEZÕ EGÉSZEN A ZÕLD ZÁSZLÓ JELZÉS KIÍRÁSÁIG (SPOTTERBEN A GO-GO-GO ELHANGZÁSÁIG)!
2., A sárga zászló hatálya alatt (legyen az egész pályás vagy szimpla szektor sárga), a balesetek elkerülése érdekében a sebességet azonnal (természetesen ésszerû módon és nem satu fékkel!) csökkenteni kell, az aktuális támadást fel kell függeszteni, elõzésbe kezdeni/ elõzést végrehajtani a sárga zászló érvénye alatt szigorúan tilos! A tilalom végét a sárga zászló vissza vonása, egész pályás sárga esetén az sc mögüli újra rajt "zöld zászló" jelzése jelenti. SC fázis alatt kizárólag a program által elõírt pozíció felvételéhez szükséges elõzés a megengedett.
3., Kék zászló (az alábbiak csak és kizárólag az ovál versenyekre érvényesek!!!)
Az oválpályákon a körben utolért versenyzõ nem köteles elengedni az õt lekörözni kívánó társát. Ez több célt is szolgál: a legfontosabb a folyamatos versenyhelyzet fenntartása, a másik pedig, hogy a lekörözendõ versenyzõnek érdeke, hogy azonos körben maradjon a vezetõ autóval, hiszen egy esetleges sárga zászlós periódus során a körben felzárkózhat. A kék zászlót figyelmen kívül hagyni nem lehet, de a lekörözendõ versenyzõ csak akkor veheti fel a harcot a köréért, ha a lekörözõ autóval azonos tempót tud diktálni és azt NEM BLOKKOLJA.
4., Boxba hajtás.
Az a versenyzõ aki bármilyen okból (tervezett/nem tervezett pit, büntetés letöltése stb ) a boxba kíván hajtani, a balesetek elkerülése érdekében KÖTELES e szándékát oly módon egyértelmûsíteni a többi versenyzõ felé, hogy a bevezetõ körében a pálya belsõ ívére húzódva, mielõbb a pálya baloldalán található szervizútra hajtva elhagyja a pályát, és sebességét ott lecsökkentve hajt be a box utcába. E szervizútra való ráhajtás minden más esetben TILOS! Ebbõl egyértelmûen következik, hogy tilos az utolsó pillanatban a pályáról közvetlenül a boxutcába való behajtás (bevágás), a szervízút igénybe vételének mellõzésével! Tilos továbbá (több autó egyidejû boxba hajtása esetén) a szervízúton boxba tartó elöttes autót elõzni!
5., És végül: SC fázis (formációs kör!) alatt szigorúan tilos hirtelen gyorsítgatásokkal fékezgetésekkel (és cikázással) a többieket megzavarni, megtéveszteni, ezzel a formációt meg bontva balesetveszélyes helyzetet elõidézni!
E szabályok betartását a BT, a futam felvételek utólagos vizsgálatával külön ellenõrizni fogja! REMÉLEM FALKAVEZÉR TUDSZ OLVASNI EZT KELLET VOLNA OLVASNOD BAKKER |
|
Szerzõ |
Akos
Tag
Lakóhely: Salgótarján
Regisztrált: 2009.07.01
x1
|
Elküldve: 2012.11.18 18:44 |
|
|
nyugi már ember, csak egy játék. |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:48 |
|
|
figyelj nem téged lökött ki a 6 helyröl szoval
|
|
Szerzõ |
Norcs
Tag
Lakóhely: Budajenõ
Regisztrált: 2011.06.30
x2 x11 x8
|
Elküldve: 2012.11.18 18:49 |
|
|
fekete0012 írta:
falkavezér te mia jo k***a a*****t csinálsz az ovál pályán sárga alatt meg akarsz elözni aztán meg leszoritasz megforgatsz mindenkit elözgetsz sárga allatt nem olvastad a szabályzatot te i****a remélem eltiltanak eröl a modrol örökre ja hivatalosan is megovalk csak hogy tudd
Attól még hogy így beszélsz magad alatt vágod a fát, akár jogos akár nem..
|
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:49 |
|
|
legalább had írjam le amit akarok vagy nem lehet írni sem |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2012.11.18 18:56 |
|
|
na javítottam magam
|
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2012.11.18 19:03 |
|
|
Akos írta:
nyugi már ember, csak egy játék.
A játék az a Mario Kart, Lego Racer, stb stb. ! Ez egy HC Szimulátor!
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
falkavezer
Tag
Lakóhely: Bátonyterenye
Regisztrált: 2012.04.08
|
Elküldve: 2012.11.18 19:09 |
|
|