Szerzõ |
RE: Forma 1 |
Nordred75
Tag
Lakóhely: Budapest / Aszód
Regisztrált: 2009.09.07
|
Elküldve: 2010.07.13 22:59 |
|
|
Az tényleg ennyi volt!
Csak akkor ott volt (csak pár nagy nevet említve) Rory Byrne, Jean Todt, Nicolas Tombazis, és a Bridgestone. Ebben a felállásban ma is így szerepelnének.
"A veréb is madár!" |
|
Szerzõ |
revolit
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2010.05.23
|
Elküldve: 2010.07.13 23:00 |
|
|
No azért ez így nem teljesen kerek. Mióta az a balfax Domenicali a csapatfõnök, igenis elég súlyos problémák vannak, és hiába volt ott Schumi (mint tanácsadó, amikor meg még versenyzett ,az egy másik történet). Évrõl évre pártolok el a ferraritól, mert nem vágják már ki onnan Domenicalit Massával együtt.
Ja, és majd elfelejtettem, hagyták elmenni Kimit, pff, szánalom a köbön.... örültem volna ha jön Webber helyére, de majd jön máshova
Alias Arch
Szerkesztette: revolit - 2010.07.13 23:06 |
|
Szerzõ |
Nordred75
Tag
|
Elküldve: 2010.07.13 23:30 |
|
|
revolit írta:
No azért ez így nem teljesen kerek. Mióta az a balfax Domenicali a csapatfõnök, igenis elég súlyos problémák vannak, és hiába volt ott Schumi (mint tanácsadó, amikor meg még versenyzett ,az egy másik történet). Évrõl évre pártolok el a ferraritól, mert nem vágják már ki onnan Domenicalit Massával együtt.
Ja, és majd elfelejtettem, hagyták elmenni Kimit, pff, szánalom a köbön.... örültem volna ha jön Webber helyére, de majd jön máshova
Sry, de f.ngom sincs, hogy ezt most mire írtad.
"A veréb is madár!" |
|
Szerzõ |
hyde81
Tag
Lakóhely: Tornalja, Szlovákia
Regisztrált: 2008.04.09
x7 x9 x7
|
Elküldve: 2010.07.14 14:42 |
|
|
Most sok Kimi fan meg fog korbacsolni, de az utobbi evek eggyik jo dontese a ferrarinal az volt mikor hagytak elmenni Raikkonent. Jo, ok, hogy vilagbajnoki cimet szerzett a csapatnak 2007ben (Hamilton gyonyoru aszisztja is kellett), de szerintem nem sokat vesztettek vele, hogy elment. Jott helyette egy jobb pilota aki szerintem meg VB cimet fog nyerni a ferrarinak ha ez even mar nem is jon ossze, de a jovoben mindenkepp Alonso fog nyerni egy-ket VB cimet.
Hirosima '45, Csernobil '86, Windows '95 |
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
Regisztrált: 2009.06.19
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.14 15:27 |
|
|
hát én csak annyit kérdeznék,hogy Massa megtartása megérte-e? Raikkonen még a szart is kitaposta abból a traktorból.2008ban pedig nyílt titok volt,hogy Massa több támogatást kapott csapaton belül.
|
|
Szerzõ |
robikasztar
Tag
Lakóhely: Ko¹ice - Kassa
Regisztrált: 2009.02.26
x11 x21 x28
|
Elküldve: 2010.07.14 15:27 |
|
|
En szerintem helyesen dontottek, hogy elengedtek Kimit a Ferraritol. Csak tovabb csorbitotta volna a hirnevet, hogyha ennel a hulladek csapatnal maradt volna. Elenezest a Ferrari fanoktol, de ez a csapat, miutan tavoztak az eszkombajnok egyenlo lett a talajjal. Semmi ujat nem mutatnak, es sorra hozzak a rossz donteseket. Egyedul Massa tartja bennem a remenyt, hogy a csapat valaha meg feljon arra a szintre, ahol voltak. Montezemolonak csak a szaja nagy es szintugy Domenicalinak. Ne a szajuk jarjon, hanem csinaljanak is valamit, bezzeg szidni a kis csapatokat es az FIA-t, azt tudjak. Gratulalok nekik.
Es megegyszer elnezest a Ferrari fanoktol a nyers kritikaert. |
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.14 15:33 |
|
|
Robi
Én sem bánom amúgy,a ferrarit egy életre megutáltam,mert ezt a szerzõdéses mizériát sem így kellett volna megoldani.
Ha Kimi körül rend van,kap egy jó autót,bármire képes (2007Todtnál rend volt)
Ha '11ben nem jön vissza,akkor már késõbb se fog.
|
|
Szerzõ |
Finland
Adminisztrátor
Lakóhely: Bonyhád
Regisztrált: 2008.01.05
x3 x12 x13
|
Elküldve: 2010.07.14 19:01 |
|
|
Amúgy szerintem Alonso nem jobb pilóta mint Kimi.... Szezon elején lenyilatkozták, hogy ez az autó sokkal jobb, mint tavalyi volt, ehhez képest Alonso szerzett 1 gyõzelmet, azt se saját erõbõl, elég sokszor vergõdik õ is a középmezõny elején. Meg elég buta hibákat csinál idén....rajtnál kiugrás, monacoi falazás.. Ez a Ferrari már nem az a csapat ami 5-6 évvel ezelõtt volt, én személy szerint remélem, hogy nem lesz Alonso már többször vb
Kimi meg nem fog visszajönni az tuti. Ha idénre nem maradt, akkor jövõre se fog, pedig Brawn is meg a Mclaren is ajánlott neki szerzõdést, mindkettõ top csapat volt a tavalyi szezon végén, amibõl kiindulhatott volna az idei szezonra. Rallyban legalább jól érzi magát Nemtudom ki mennyire követi figyelemmel a wrc-t a bolgár rallyn folyamatosan az elsõ 5-7 helyen volt, csak volt egy elmért féktáv és összetörte a kocsit még az elsõ napon, de így is feljött a 11. helyre.
Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig. |
|
Szerzõ |
carlosrol
Tag
Lakóhely: Adács
Regisztrált: 2008.03.21
x259 x181 x95
|
Elküldve: 2010.07.14 20:46 |
|
|
Egyetértek Finivel és a hajléktalan barátjával Ahhoz képest, hogy a 2009-es szezont jó korán beáldozták a 2010-es szezonért, nem túl acélos a teljesítményük, ebben nagy része van Alo sorozatos hibáinak, Massa apasága és tavalyi balesete miatt legalább 3-4 tizeddel lassabb körönként.. ráadásul sunyítanak, hazudnak ... legutóbbi példaként itt van a hétvégi futam, Ferr azt mondta késõn kaptak infót arról, hogy vissza kéne engedni Kubicát, Charlie (ritkán nyilatkozik, de akkor valsz. igazat mondja) szerint 3x szóltak, elsõnek rögtön a manõver után. A Ferrari csak sunyított, úgy gondolták túl sok szerencsétlenség történt velük idén, másokkal pedig kivételeztek, ezért nekik is kijár egy kegyes szabálytalanság... nem is baj, hogy Kimi nem maradt ennél a brigádnál, akkor csorbult volna igazán a hírneve. Jaa, és Kimi 2009-ben a rég abbahagyott fejlesztésû, nehezen vezethetõ autóval nyújtott olyan teljesítményt, mint most Alo full támogatással, Spa-ban nyert és Interlagos-ban is nyert volna, ha a köcsög, önsajnáltató webber nem intézi el a rajtnál.
|
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.14 21:39 |
|
|
köszönöm Roland, jól esett, hogy valamirõl úgy vélekedsz, ahogy én is
ha már szóba került Webber, én csak azt nem bírom elviselni a csávóban, hogy tudtommal õ a pilóták biztonságával kapcsolatos szervezet feje, közben õ teszi kockára mások és saját épségét
|
|
Szerzõ |
Nordred75
Tag
|
Elküldve: 2010.07.14 23:14 |
|
|
hyde81 írta:
Most sok Kimi fan meg fog korbacsolni, de az utobbi evek eggyik jo dontese a ferrarinal az volt mikor hagytak elmenni Raikkonent. Jo, ok, hogy vilagbajnoki cimet szerzett a csapatnak 2007ben (Hamilton gyonyoru aszisztja is kellett), de szerintem nem sokat vesztettek vele, hogy elment. Jott helyette egy jobb pilota aki szerintem meg VB cimet fog nyerni a ferrarinak ha ez even mar nem is jon ossze, de a jovoben mindenkepp Alonso fog nyerni egy-ket VB cimet.
pont az elõbb láttam egy idevágó cikket!
""A Ferrari fanok már csaknem sírnak Räikkönen után, de ami még Nála is nagyobb veszteség a csapat számára, az az, hogy eltûnt a pitwallról a hidegfejû stratéga, Ross Brawn."
A Ferrari fanok - azaz a tifosik - csalódottak csapatuk versenyzõinek idei teljesítménye miatt. Az Autosprint blogjában Alberto Sabbatini ezt írta: a szurkolók már elkezdtek könyörögni Räikkönen visszahozásáért a Ferrarihoz.
"Sokan írták nekünk, hogy hiányzik Räikkönen. ám az igazság az, hogy egy jó stratéga hiányzik a pitwallról. A nevét magadtól is kitalálhatod"-írta Sabbatini Ross Brawnra utalva.
Sabbatini keményen bírálta a Ferrari versenystratégiáját is.
"Chris Dyer határait már régóta ismerjük. Nincsenek elképzelései, nem képes fejleszteni és nem ismeri fel a szituációkat. Mindig elszúrja a taktikát."
A szakember szerint a Ferrari hiába próbálta az FIA-ra hárítani rossz eredményét Silverstone után. Szerinte ugyanis Alonso elkerülhette volna a büntetést, ha a szabálytalan elõzés után visszaengedi maga elé Robert Kubicát.
"Nyilván Alonso pozíciója volt a legfontosabb, de aki utasítást adott neki, az hatalmasat hibázott. Mindenkinek vállalnia kell a felelõsséget a döntéseiért, kezdve a versenyzõkkel. Elhagyta a pályát, akárcsak egy kezdõ, nekiment a saját csapattársának, akinek emiatt defektje lett, és ez még csak az elsõ kanyar volt a versenyen"-kelt ki kissé magából Sabbatini.
Az olasz Italiaracing-magazine is kritikus hangot ütött meg a Ferrarival szemben. Nem értik ugyanis, hogy miért kellett a csapathoz Alonso, Räikkönen helyett. A lap szalagcíme a következõ volt: "Alonsóval minden a feje tetejére állt". A spanyol szurkolóinak biztos kellemetlen volt ezt olvasni.
"Alonsót érkezésekor Superman-ként állították be, aki egyszerûen nem tud hibázni. Akinek a motivációja mindenkit magával ragad, és feledteti a nemtörõdöm Räikkönent, és aki rengeteg technikai tanáccsal látja el csapatát. Azt mondták, a McLaren miatta térhetett vissza a gyõztesek közé, hogy az õ fejlesztési tették ismét élcsapattá az Ezüstnyilakat. És hogy 2007-ben a gonosz Hamilton rondított bele a levesébe. Sokáig azt hallgattuk, hogy Alonsónak köszönhetõen a csapat ismét képes mosolyogni, pont úgy, mint a Schumacher-érában."
"Mindenki errõl beszélt egész télen. És azt a bizonyos mosolyt egyedül Bahrain-ben, a szezonnyit versenyen láttuk. Aztán történt egy s más: hibázások az idõmérõn élesben, kiugrás a verseny rajtjánál, unfair elõzés a csapattárssal szemben, a csapattárssal való összeakadás, melynek következtében Massa defektet kapott, megfeledkezés a szabályokról..."
Olaszország legnagyobb sportmagazinja, a Gazzetta dello Sport most szavazást indított, melyben azt kérdezik az olvasóktól, ki a hibás a Ferrari jelenlegi kríziséért. Már csaknem 11 000 szavazat érkezett. 36,6% a stratégákat okolja, 27,2% a FIA rossz döntéseit hangoztatja, 18,3% szerint a versenyzõk hibájából van túl sok, 17,9% pedig a csapatvezetést találja rossznak.
forrás: MTV3-Lauri Ouvinen"
"A veréb is madár!" |
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.14 23:24 |
|
|
ennyi
|
|
Szerzõ |
carlosrol
Tag
x259 x181 x95
|
Elküldve: 2010.07.14 23:39 |
|
|
Ezt úgy írtad Bala, mintha állandóan vitatkoznánk, miben nem értünk egyet?
|
|
Szerzõ |
hyde81
Tag
Lakóhely: Tornalja, Szlovákia
Regisztrált: 2008.04.09
x7 x9 x7
|
Elküldve: 2010.07.15 09:55 |
|
|
En kernem wawaws velemenyet
Hirosima '45, Csernobil '86, Windows '95 |
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.15 10:04 |
|
|
jó lenne, úgyis rég láttam erre fele
|
|
Szerzõ |
carlosrol
Tag
x259 x181 x95
|
Elküldve: 2010.07.16 10:39 |
|
|
Helmut Marko: "Ha Mark beképzeli magának, hogy a csapat és Vettel összeesküdött ellene, akkor nagyon rossz úton jár. Ennyi erõvel Vettel is gyanakodhatna. Kinek az autója is megy rendszeresen tönkre? Marknak volt problémája a gyújtógyertyával Bahreinben, vagy a nem megfelelõen rögzített kerékkel Ausztráliában, esetleg õ szenvedett a stabilizátorral és a sérült féktárcsával Barcelonában, valamint a sérült kasznival Monacóban? Talán az õ váltója ment tönkre Montrealban, vagy nála szakadt le az elsõ légterelõ Silverstone-ban? A válasz: Nem! Mindezt figyelembe véve, Mark még jól megúszta."
|
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.03.17
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2010.07.16 11:08 |
|
|
Ez GP2 de ide írom.
http://www.motorsportal.hu/igallery.php?aid=33919&i=35087
Jövõ évi autó.
|
|
Szerzõ |
Bandi
Tag
Lakóhely: Szolnok/Szeged
Regisztrált: 2008.03.18
x1
|
Elküldve: 2010.07.16 11:36 |
|
|
Szerintem meg ez egy Hispania csak hófehéren , Kb. annyit is fog tudni |
|
Szerzõ |
Plett
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.03.17
x2 x3 x4
|
Elküldve: 2010.07.16 11:39 |
|
|
Vagy még jobbat... Egyébként nekem a Sauber jutott eszembe.
|
|
Szerzõ |
balazsinho90
Tag
x26 x57 x35
|
Elküldve: 2010.07.16 12:08 |
|
|