Szerzõ |
RE: WTCC 2013 |
zsolt25
Moderátor
Lakóhely: Harkány
Regisztrált: 2012.06.21
x31 x23 x43
|
Elküldve: 2014.02.02 12:29 |
|
|
Nyil írta:
Az miért siránkozás, ha valaki közli azt, hogy melyik autóval szeretne versenyezni? Egyébként igen, rendesen információ hiányban szenvedtünk jó pára (én biztos) autóválasztás ügyben. Ha ki lett volna írva a bajnokság oldalára a fenti feltétel akkor teljesen más lett volna a fogadtatása. Sokan biztos más autót is teszteltünk volna. Nem az a célja a ennek a közösségnek (hogy ha nem is mindenki mivel mindenkinek úgysem lesz jó), a lehetõ
legtöbb játékos jól érezze magát a versenyek során?
Elnézve a csapatokat nem vagyok benne biztos, hogy bejött az AT számítása.
Kíváncsian várom az eseményeket.
Na, kiírtam magamból, ennyi...
Nyíl senki se tudta azt hogy milyen választási sorrend lesz ( AT) kívül és az hogy csak egy autóra tesztel valaki az egyéni probléma, én is választhattam volna seatot is de gondoltam más gyengébb versenyzõre aki mögöttem választhat és inkább megküzdök a BMW-vel minthogy azért fogyunk el mert a gyengébbek kedve elmegy az egésztõl. |
|
Szerzõ |
Nyil
Tag
Lakóhely: Eger
Regisztrált: 2011.01.09
x19 x32 x28
|
Elküldve: 2014.02.02 12:44 |
|
|
ez olyan, mintha Hamiltonnak a multheti teszt után szólnának, hogy a 2014-es idényben majd a a toro rossoval kell veresenyeznie. |
|
Szerzõ |
Tusy
Moderátor
Lakóhely: Kassa
Regisztrált: 2009.02.26
x43 x34 x32
|
Elküldve: 2014.02.02 13:40 |
|
|
Az, hogy mindenki azzal az autóval menjen, amivel szeretne eleve nem lehetséges. Ugyanis véges számú az autók száma. Valamilyen szisztéma szerint választani kellett. Miért mindig a gyengébb pilóták válasszanak abból ami marad? Különösen az élvonalbeli pilóták felháborodását nem értem, ez nem jelenthet problémát számukra. A teljesítmény és a véletlen mûve is közrejátszott ez esetben. Csak a BMW-nem kellett senkinek, ebben is próbáltunk kedvezni nektek abban, hogy 2 admin is BMW választott noha lehetett volna választania mást is...
A csapatok felállása erõsséget illetõen pedig csak a tesztfutamok eredményeitõl függött. Ha valaki hátul végzettt a jobbak közül , valamilyen oknál fogva (kilökték, hibázott, stb.), csak ebben az esetben alakulhattak ki egyenlõtlenségek. De ugye, ezt senki nem befolyásolhatta, hiszen pont ezért nem is lett elõre tudatva a szisztéma, hogy ne lehessen kijátszani |
|
Szerzõ |
Nyil
Tag
x19 x32 x28
|
Elküldve: 2014.02.02 13:50 |
|
|
Esélyegyenlõség? Szerintem ebben a témában ne nagyon emlegessük ezt. Inkább ne emeltetek volna ki senkit és akkor simán elfogadhatóbb lett volna számomra az, hogy a véletlenen múlik mibõl választhatok. Többiek nevében nem nyilatkozom.
Már csak egy dolog érdekelne, az AT hogyan értékeli a "szisztéma" bevált vagy sem? |
|
Szerzõ |
BUD
Tag
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 2011.09.23
x1
|
Elküldve: 2014.02.02 14:27 |
|
|
zsolt25 írta:
BUD írta:
Amúgy a kocsiválasztásra van valami határidõ? Csak mert ki tudja ki milyen gyakran ül a gép elé.... és jó lenne minnél hamarabb letudni.
az milyen lenne ha jövõ szezontól a mindenkori bajnok (vagy akár az elsõ három helyezett sorrendjében) választhatna legelõször autót, függetlenül attól, hogy volt- e tesztfutamon és a többiek pedig a tesztfutamon elért eredményeik alapján jutnának autóhoz, aki meg nem jött az meg szemezget a maradékból...
Információ hiányba szenvedsz???
Ez most is így volt választva
Amúgy nem tudom mit siránkoznak(tok) egyesek a BMW kívül mindegyik stabil elsõ kerekes, tehát hasonló esélyek vannak.
tudod Zsolti, aki nem jár TS-re az mindig információ hiányban szenved... de ezt inkább hagyjuk is, csak magaslabda volt, le kellett csapni hamár Te is ilyen indulatosan kezelted... Amúgy speciál õszintén megmondva, engem nem különösebben érdekelt volna hova tesztek, mivel nem tudtam elmenni a tesztfutamra sem, így számoltam vele, hogy úgy sem oda kerülök ahova szeretnék... csak mikor azt látod, hogy mindenki elégedetlenkedik, értetlenkedik és nincs elmagyarázva, hogy mi miért történik (amit most Thomas atya bepótolt és köszönet érte, mert így tényleg MÁS a gyerek fekvése) akkor akarva akaratlanul jönnek elõ dolgok, !segítõ! szándékkal, nem pedig okoskodással (mégha úgyis jött le) |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
Regisztrált: 2012.06.22
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2014.02.02 14:33 |
|
|
BUD ts-en se tudott senki rola csak a verseny után tehát aki állandóan a ts-en van az se tud mindent elõre,de el is mondtad a lényeget nem tudtál jönni versenyre így nem is kellet volna felháborodnod hogy milyen autóval mehetsz .
|
|
Szerzõ |
BUD
Tag
Regisztrált: 2011.09.23
x1
|
Elküldve: 2014.02.02 14:36 |
|
|
Tudom, elhiszem hogy furán jött ki, hogy pont én magyarázok....ezt aláírom.. Megpróbáltam a megmondó ember lenni... hát nem jött össze... leültem..1es |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
Regisztrált: 2011.08.16
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.02.02 15:04 |
|
|
Tusy írta:
Miért mindig a gyengébb pilóták válasszanak abból ami marad? Különösen az élvonalbeli pilóták felháborodását nem értem, ez nem jelenthet problémát számukra.
Az elõzõ bajnokság elsõ 6 helyezettjéból csak GAZSO kapta azt az autót, amelyiket szerette volna, tehát azt hiszem itt nincs kérdés.
Egyébként pedig ha a relatíve gyengébb pilótáknak akartatok volna kedvezni, akkor simán lehetett volna fordított autóválasztás is.
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
zsolt25
Moderátor
Lakóhely: Harkány
Regisztrált: 2012.06.21
x31 x23 x43
|
Elküldve: 2014.02.02 15:07 |
|
|
BUD írta:
zsolt25 írta:
BUD írta:
Amúgy a kocsiválasztásra van valami határidõ? Csak mert ki tudja ki milyen gyakran ül a gép elé.... és jó lenne minnél hamarabb letudni.
az milyen lenne ha jövõ szezontól a mindenkori bajnok (vagy akár az elsõ három helyezett sorrendjében) választhatna legelõször autót, függetlenül attól, hogy volt- e tesztfutamon és a többiek pedig a tesztfutamon elért eredményeik alapján jutnának autóhoz, aki meg nem jött az meg szemezget a maradékból...
Információ hiányba szenvedsz???
Ez most is így volt választva
Amúgy nem tudom mit siránkoznak(tok) egyesek a BMW kívül mindegyik stabil elsõ kerekes, tehát hasonló esélyek vannak.
tudod Zsolti, aki nem jár TS-re az mindig információ hiányban szenved... de ezt inkább hagyjuk is, csak magaslabda volt, le kellett csapni hamár Te is ilyen indulatosan kezelted... Amúgy speciál õszintén megmondva, engem nem különösebben érdekelt volna hova tesztek, mivel nem tudtam elmenni a tesztfutamra sem, így számoltam vele, hogy úgy sem oda kerülök ahova szeretnék... csak mikor azt látod, hogy mindenki elégedetlenkedik, értetlenkedik és nincs elmagyarázva, hogy mi miért történik (amit most Thomas atya bepótolt és köszönet érte, mert így tényleg MÁS a gyerek fekvése) akkor akarva akaratlanul jönnek elõ dolgok, !segítõ! szándékkal, nem pedig okoskodással (mégha úgyis jött le)
Lehet rosszul fogalmaztam " az információ" hiány arra vonatkozott
"az milyen lenne ha jövõ szezontól a mindenkori bajnok (vagy akár az elsõ három helyezett sorrendjében) választhatna legelõször autót, függetlenül attól, hogy volt- e tesztfutamon és a többiek pedig a tesztfutamon elért eredményeik alapján jutnának autóhoz. Ez most is így történt! |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.02.02 15:08 |
|
|
Nyílván a szándék jó volt, de az ötlet nem igazán. Nem hiszem hogy sokan lennének, akiknek fontosabb a csapatverseny egy számukra jól kezelhetõ autónál és ebbõl kifolyólag a résztvevõk száma sem fog ettõl emelkedni.
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna /
Szerkesztette: Gabesz - 2014.02.02 15:21 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2014.02.02 15:09 |
|
|
BUD írta:
Tudom, elhiszem hogy furán jött ki, hogy pont én magyarázok....ezt aláírom.. Megpróbáltam a megmondó ember lenni... hát nem jött össze... leültem..1es
Ezt a dolgot hagyd rám, és Gabeszra!
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.02.02 15:18 |
|
|
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna / |
|
Szerzõ |
Gabesz
Tag
x33 x40 x38
|
Elküldve: 2014.02.02 15:20 |
|
|
Thomas50 írta:
megpróbáltunk valami olyat kitalálni, hogy új életre keltsük a ligát, létszám, motiváció és egyéb szempontból is. Ebben úgy gondolom mindenki egyet ért, hogy bizony valamit ki kellett találni mert mindenki látja a tendenciát. Minden újítás ezt a célt szolgálja, illetve ez a szándék.
Pont emiatt kellene már elfelejteni a szezonok pontos másolását (F1-ben maradhat, de az más..) !!
- Tehát pl.nyugodtan lehetne szabad autóválasztás, mint a nem-liszenszes ligákban, a csapatversenyt máshogy is meglehet oldani.
- A pályákhoz sem kéne ragaszkodni - Suzuka rövid változata a legnevetségesebb dolog a világon, idén hál'Istennek már a teljes pályán mennek, sõt Spa-ban is tiszteletüket teszik !
- Az "gyengébb" pilóták védelmében a 2.futamon lehetne teljes fordított sorrend, nemcsak az elsõ tíznek.
- És mellesleg a szerdai idõpont is évek óta jól mûködött !
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna /
Szerkesztette: Gabesz - 2014.02.02 15:58 |
|
Szerzõ |
carlosrol
Tag
Lakóhely: Adács
Regisztrált: 2008.03.21
x259 x181 x95
|
Elküldve: 2014.02.02 15:26 |
|
|
Gabesz írta:
Nyílván a szándék jó volt, de az ötlet nem igazán. Nem hiszem hogy sokan lennének, akiknek fontosabb a csapatverseny egy számukra jól kezelhetõ autónál és ebbõl kifolyólag a résztvevõk száma sem fog ettõl emelkedni.
Kivételesen egyet kell hogy értsek a megmondó emberrel, és természetesen Nyíl véleményén is osztozom. Nyilván azért, mert én voltam az elsõ a legjobbak közül, aki úgy választhatott autót, hogy nem választhatott. |
|
Szerzõ |
Tusy
Moderátor
x43 x34 x32
|
Elküldve: 2014.02.02 16:04 |
|
|
És mi lenne, ha elõször kipróbálnák ezt a módszert? Még egy futamot sem mentünk, de már mindenki véleményt formál.
Szerkesztette: Tusy - 2014.02.02 16:06 |
|
Szerzõ |
Tusy
Moderátor
x43 x34 x32
|
Elküldve: 2014.02.02 16:09 |
|
|
Gabesz írta:
Az elõzõ bajnokság elsõ 6 helyezettjéból csak GAZSO kapta azt az autót, amelyiket szerette volna, tehát azt hiszem itt nincs kérdés.
Egyébként pedig ha a relatíve gyengébb pilótáknak akartatok volna kedvezni, akkor simán lehetett volna fordított autóválasztás is.
Nem csak nekik akartunk kedvezni. Most minden 3. ember szívott. Ez van.
Egyébbként nem tom észrevettétek-e, csak 3 honda van. De itt mindenki azt akarta. Úgy sem jutott volna mindenkinek az. Nem értem, miért kell ezen kiakadni. Mintha a mi hibánk lenne, hogy gazsó nyerte az elõzõ szezont.
Ja, múlt szezonban is ment a rinya, hogy BMW így meg úgy jobb. Pedig ott nem ilyen választás volt. És ha nem tévedek mindig volt szabad BMW.
Olyan nincs, hogy mindenkinek a saját autója lesz a legjobb számára, de még a leggyorsabb is legyen
Szerkesztette: Tusy - 2014.02.02 16:26 |
|
Szerzõ |
Nyil
Tag
x19 x32 x28
|
Elküldve: 2014.02.02 16:27 |
|
|
Ezt a csapat bajnokságos dolgot én sem értem. Van akinek wtcc-ben az a fontos? |
|
Szerzõ |
fekete0012
Moderátor
Regisztrált: 2012.06.22
x25 x47 x45
|
Elküldve: 2014.02.02 16:41 |
|
|
Röhejes ez a nyafogás az autók miatt nekem ez nem jo nekem a másik kell ne haragudjatok tiszta óvoda
Szerkesztette: fekete0012 - 2014.02.02 16:43 |
|
Szerzõ |
mumus70
Tag
Regisztrált: 2011.06.28
|
Elküldve: 2014.02.02 16:49 |
|
|
Miért nem raktok ki egy semleges pályát szeróra 1-2 hétig, aztán a hotlaps alapján sorrendben választotok autót. mindenki gyakorol mindennel, aki a végén van, annak úgyis mindegy, mert a legjobb választásával van a végén...... az aktivítás is látszik, a létszám is, a maradék meg megy a visszalépett - inaktív kocsikkal, oszt csá..... nem kell túl lihegni, ahogy többen többször is szokták hangoztatni: ez csak játék. De nem szólok bele....
Eat my dust!
Nem vagyok túl gyors, azt viszont stabilan tudom!
Csomagot kaptam LÁJF! |
|
Szerzõ |
Adam
Tag
Lakóhely: Szany
Regisztrált: 2008.12.31
x11 x24
|
Elküldve: 2014.02.02 17:11 |
|
|
Tusy írta:
Nem csak nekik akartunk kedvezni. Most minden 3. ember szívott. Ez van.
Egyébbként nem tom észrevettétek-e, csak 3 honda van. De itt mindenki azt akarta. Úgy sem jutott volna mindenkinek az.
.......
Olyan nincs, hogy mindenkinek a saját autója lesz a legjobb számára, de még a leggyorsabb is legyen
Igen, nem jutott volna mindenkinek az amit szertett volna, de akinek jutott volna, az meg is érdemelte volna.. pl aki a tegnapi napon harmadik lett összesitésbe, szerintem nagyon is megérdemelte volna hogy az összes autó közül választhasson. vagy 5.6.8.9. stb. ilyen erõs mezõnybe mind megérdemelték volna.
így kb. felesleges volt harcolni tesztfutamon is a jobb helyezésért, mert a fél mezõnynek kisorsolt auitója van.
na én lezártam magam részérõl. (ha kérdés van, arra persze írok ) |
|