Ezt a topicot azért, hoztam létre, hogy ide írjátok a köv. moddal kapcsolatos ötleteiteket. Vitassatok meg minél több lehetõséget, versenykörülményeket (a pályákat majd a választott mod topicjában). Végül szeretnék kiírni egy szavazást a lehetõségekre, ha több mod is befutó lenne. Így talán tényleg azzal fogunk menni és úgy, amit ti szeretnétek. Itt ne fogjátok vissza magatokat
Szerkesztette: Tusy - 2014.05.30 16:16
x33 x40 x38
Elküldve: 2014.05.30 17:56
T1:
- fix setup : célja, hogy ne ezen múljon, hanem a vezetõi tudáson (csak 1-2 dologhoz lehessen hozzányúlni pl.benzin, gumi, kormányzár...)
- 5-10 perces idõmérõ vagy Superpole (1 db mértkör mindenkinek)
- 1.futam hosszabb(pl.30 perc), kötelezõ boxkiállás
- 2.futam rövidebb(15-20 perc), nincs kötelezõ box (rajtsorrend az 1.futam fordított sorrendjében)
- pontrendszer legyen szoros, inkább többen kapjanak, mint kevesebben
Az idõmérõt mindenképp gyorsabbra-pörgõsebbre venném, nem muszály superpole, de akkor legyen rövid idõ kört futni, ezzel is fokozva az izgalmakat, illetve rákényszeríteni a résztvevõket, hogy ne az utolsó pillanatban essenek be szeróra, és az idõmérõn melegítsenek be
2.futam elõtt semmiképp ne legyen idõmérõ !!
Futamok hossza meg végülis megegyezhet (pl.2x20 perc), de a lényeg, hogy az egyiken legyen kötelezõ box !!
" Racing, competing is in my blood " / Ayrton Senna /
Szerkesztette: Gabesz - 2014.06.02 08:45
x1
Elküldve: 2014.05.30 19:24
Gabesz írta: T1:
- DTM
- fix setup : célja, hogy ne ezen múljon, hanem a vezetõi tudáson (csak 1-2 dologhoz lehessen hozzányúlni pl.benzin, gumi, kormányzár...)
- 10 perces idõmérõ vagy Superpole (1 db mértkör mindenkinek)
- 1.futam hosszabb(pl.30 perc), kötelezõ boxkiállás
- 2.futam rövidebb(15-20 perc), nincs kötelezõ box (rajtsorrend az 1.futam fordított sorrendjében)
Támogatom mindkét elõttem szólót.
Tx: DTM
OWx: Indycar
A fix setupot is támogatom. A belépõ szintû bajnokságokban jó lehetne a fix, mert egy szerencsétlen kezdõnek (magamat is ide sorolva) legtöbbször esélye sincs értelmes eredményt elérni a tapasztalt, 1 millió km-t futott versenyzõk között, akik ráadásul még a setup-jukat is úgy belövik, hogy 40 kör alatt 10 kört vernek a kezdõkre. Kivéve, ha nem "esik az ember ölébe" egy jó setup, mert akkor a 10 kör csak 4-5 kör. Persze tudom, gyakorolni, gyakorolni... de ha kicsit kiegyenlítettebb lenne az OW1, T1, akkor talán többen jönnének és maradnának játszani, és elõbb-utóbb a Goldenben sem 6-8 induló lenne az átlag. (lehet, hogy tévedek, de a remény hal meg utoljára)
A fix setup hátránya viszont, hogy az ember nincsen rákényszerítve, hogy megtanulja beállítani az autóját.
Szóval azt javasolnám, hogy az alsó bajnokságokban legyen fix a setup, és ahogy haladunk a top bajnokságok felé, úgy lehessen egyre több dolgot állítani.
(és akkor most visszautalva a elsõ bekezdésre.. megyek gyakorolni, gyakorolni.. )
DTM-et támogatom én is!! De volt egy ötletem amit Thomaséknak meg is írtam,hogy rendezhetnénk egy hopto endut ami a kezdöknek max a GT kocsikat kapnák és a szuper liszenszesek pedig vagy a P1,vagy a P2 vel versenyezhetnének! Ezt azért is támogatnám mert komoly koncentráció kellene a le körözések miatt! De ez csak egy kosza ötlet!!
Látom elég nagy fába vágtátok a fejszét.Szerintem ne csináljatok komoly bajnokságot.Ezt mint volt admin írom most.7-8 fõre bajnokságot indítani tök felesleges.Minél többen vagytok annál jobb,engem anno végig ez vezérelt.Ha nekem csak 7-10 ember lett volna a T2-ben z4,gt3-nál tuti felnégyeltem volna magam.
Csináljatok FUN futamokat vagy olyan bajnokságot ami fun,még nem volt vagy régen volt.Dtm,indy 7-8 spílerrel dög unalom lesz.
Anno Roli szervezett karácsonyi fun raceket,talán 2010-ben volt a legjobb.
pl:EWOR Evolution moddal fun bajnokság
Stock CAR beta -edited by Haflac fun bajnokság
Joesville(ovál) pályán egy kis ereszd el a hajam,zászló szabályok nélkül.Tehát egy kis derbi.Egy német szerveren részt vettem egy ilyenen 40-en!!! voltunk,kb 50 perc tömény zúzás volt,kis nokedli kocsikkal,törés minimumra véve.
"öreg Jedi az nem vén Jedi" -by pikador
"Obi Van haflac" -by pikador
DTM 2013 már ftp-n van a tp-vel együtt. Most már hogy talán normálisan mûködõ routerem lett (kopp-kopp) semmi akadálya, hogy 2-3 nap alatt elindítsam T1-nek ha gondoljátok.
x33 x40 x38
Elküldve: 2014.05.31 09:52
Thomas50 írta:
DTM 2013 már ftp-n van a tp-vel együtt. Most már hogy talán normálisan mûködõ routerem lett (kopp-kopp) semmi akadálya, hogy 2-3 nap alatt elindítsam T1-nek ha gondoljátok.
Az király.
De a szabályokban akkor is meg kell egyezni
Fix setup: fékerõ/f.elosztást, kormányzárat szabadon hagyva (ha már fix akkor legyen minél kötöttebb )
Idõmérõt picit izgalmasabbá lehetne tenni, pl amit Gabesz is írt superpole az elsõ 5-nek pontokért, vagy ilyesmi.
Nem mentem még az új DTM-el, nem tudom milyen az, de kezdõ bajnokságnak nem túl nehéz/gyors az? Vagy nem tudom igazából mi a cél ilyen választásnál...
Szerkesztette: nagygeri - 2014.05.31 10:09
Megnéztem a DTM-et tényleg nagyon jó! haflac! szerintem ez a zuzok és arkad jelegû játék butaság! (de ez csak az én véleményem) 7-8 fõvel is jokat lehet csatázni! Sõt zsolt és a videoi jóvóltából a töbiek is kedvet kapnak!! A DTM-re vissza térve a kormányzárat és a fékerõ elosztást szabadon kellene hagyni,a többi meg legyen fi!
OWT-BEST mix fix alap setup volt az eredményeken nem sokat változott 80% versenyzõ és a maradék 20% a setup.
Ezek tények.
Ettõl még lehet fix setup csak csodát ne várjatok tõle.
Az alap setup gondja az hogy nincs rendesen megcsinálva az adott pályára itt a váltóra gondolok fõként mivel PL: DTM amint azt néztétek hockenheim-be mentem alap setup egész jó kivéve a váltót az egyenes negyedénél elfogyott a fokozat és csak üveg hang volt.
Szerintem a váltót meg kell hagyni szabadon.
x33 x40 x38
Elküldve: 2014.05.31 12:54
Engem nem tudtok meggyõzni, Jani
Goldent tavaly sem és idén sem sikerült úgy beállítani, hogy tudjak vele normálisan menni, sõt !! Nissant sem....
Ebbõl arra következtetek, hogy a formaauóknál talán nagyobb jelentõsége van a setupnak. Bár az is lehet, hogy mod specifikus a dolog, vagy simán csak elfelejtettem ilyeneket vezetni
Szerkesztette: Gabesz - 2014.05.31 12:54
Sziasztok, gondoltam ujra irok ide valamit hogy egy ideig megint az enyem legyen a legfrissebb bejegyzes. :] Mondjuk az eves beirogatasokon felul azert tolnek par kort, hatha nem csusznek ki az elso kanyar ... a francokat ... egyenesben. ;]