HOPTO
33,430,856 látogató
Aktuális bajnokságok:

Aktuális ligák

Rfactor 2 szerver
Teamspeak

Facebook

Facebook Hopto.hu
oldal
Lezárult bajnokságok
Golden:
Golden 2008-2009 - Tab.
Golden 2009-2010
Golden Liga 2010-2011
Golden Liga 2011-2012
Golden Liga 2012-2013
GOLDEN F1 2014
Silver:
Silver 2008-2009 - Tab.
Silver 2009-2010
Silver Liga 2010-2011
Open Wheel:
OW1 Formula BMW (1)
OW1 Formula BMW (2)
OW2 Indycar
OW1 Formula Renault (1)
OW2 GP2
OW1 Formula Renault (2)
OW1 Formula Master (1)
OW1 Formula Master (2)
OW1 Formula Reiza F3
OW1 Formula Predator
F1 1994
OW1 WSR 3.5
OW1 World Series by Nissan
HOPTO GP2 2014
WSR 3.5 RELOADED
F1 1976
Silver F1
Túraautó:
HTCC - BMW GTR
Sörliga Gallardo
Sörliga RETRO Minikupa
K1 Clio (1)
T1 Clio (2)
T2 Aston Martin
T1 Alfa Romeo 147 világkupa (1)
T2 BMW Z4
T3 Porsche
Night Fun Cup
T1 Alfa Romeo 147 világkupa (2)
T2 BMW Z4 (2)
T3 Ferrari 458
T1 Skoda Fabia (1)
T1 Skoda Fabia (2)
T2 Corvette
T1 BMW1 (1)
T2 GT3
T1 BMW1 (2)
WTCC 2011-2012
T1 Honda S2000
T1 DTM 1994
T1 Stock Car V8
WTCC 2012-2013
WTCC 2013
DTM 2013
V8 Supercars
Porsche GT3
Seat Leon Eurocup
Radical SR8
ADAC GT
WV Scirocco
Gokart:
I. Gokart Bajnokság
II. Gokart Bajnokság
III. Gokart Bajnokság
IV. Gokart Bajnokság
Liszensz:
McLaren F1
Formula Nippon
F1'91
Champ Car
HTCC FIA GT
HTCC Seat
rFactor2:
RF2 Porsche GP
Egyéb:
1. Születésnapi kupa
1979 GP Classic
I. Sprint Liga
FSone 2008 Teszt
2. Születésnapi kupa
Karácsonyi kupa 2009
Toyota Atlantic ovál
Nyári kupa 2010
F1 2004 Liga
Karácsonyi kupa 2010
Summer Raly 2011
3. Születésnapi kupa
II. Sprint Liga
NASCAR FUN
rFactor2 Renault Megane
OWT BEST MIX
III.Sprint Liga
Race07:
WTCC 2007
Truck Series
Search the site

Enter words:

Fórumtéma megtekintése
HOPTO LIGA | HOPTO LIGA t?rsalg?
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Szerzõ Büntetések-Szabályok
Drivrman
Tag

Lakóhely: Szeged
Regisztrált: 2007.12.22

x2 x3 x3
Elküldve: 2008.11.13 10:58
Azért találtam ki ezt a topikot, hogy fixen le legyenek rögzítve a szabályok és a büntetések.A saját esetembõl indulok ki(mikor pályaelhagyáskor 25 mp büntetést kaptam).A büntetésbõl adódóan szeretném lefixálni, hogy miért mennyi büntetés jár satöbbi.Chatstop megsértése,csúnya beszéd, pálya vágás,elhagyás,feltartás stb.... Jó lenne ha ezek le lennének tisztázva és leirva valahol.Mert ha egy pálya elhagyás 25 mp-et ér akkor egy szándékos vágás akár kizárást is érne.Mivel Monaco jön szerintem 2 dologra kell figyelnünk .... elsõ sikán, és kék zászló.

Gentleman,start you engines!
Szerzõ RE: Büntetések-Szabályok
pikador
Fõ Adminisztrátor

Lakóhely: Debrecen
Regisztrált: 2007.11.12

x5
Elküldve: 2008.11.13 12:54
Alapvetõen nekem az a véleményem, hogy a szabályokat önmagukért tarsuk be, ne azért, hogy miért milyen büntetés jár. Irányelvek vannak és elbírálás alapján mennek a dolgok. A BT minden esetet megvizsgál és egyénileg dönt a büntetésrõl. Amit leírok azok esetekre vonatkozó általános büntetések, de a BT ettõl bármely irányban eltérhet a büntetés mértékében.

Az idõmérõn semmilyen vágás nem engedélyezett. Ha valaki véletlenül nem a pálya szabályos részén teljesíti a pályát az idõmérõn, akkor lassítson le, úgy hogy ne az legyen a leggyorsabb köre. A pálya szabályos része a pályát szegélyezõ fehér vonal. Ha nincs ilyen, akkor a kerékvetõ. Ezt nem lehet mind a 4 kerékkel elhagyni. Ha van olyan pillanat, amikor egyik kerék sem éri a fehér vonalat, vagy a kerékvetõt (ha nincs fehér vonal), akkor az nem szabályos kör. A szándékos vágást pedig kizárással is büntettük már amikor Ricky figyelmeztetve lett a tesztidõk során a sorozatos vágások miatt, ennek ellenére Barcelonaban a versenyen idõmérõjén is vágott, a gyanus idõ miatt Tsen rá is kérdeztünk a dologra és tagadta, aztán a verseny utáni ellenõrzés során fény derült rá, hogy meg sem próbálta bevenni az utolsó kanyart. Ennek következménye a ligából való azonnali kizárás lett.

Versenyen ez egy másik szabályozás szerint van jelenleg vizsgálva, amit az adminok tudnak, de nem kívánunk nyílvánosságra hozni. A lényeg, hogy sorozatos vágások következménye lehet idõbüntetés, vagy akár a verseny eredmény törlése is, ahogy ezt Rezsinho meg is kapta az Ausztrál nagydíjon. Senki nem vágjon tehát versenyen sem. Ha véletlen kicsúszik akkor is a lehetõ legrövidebb úton próbáljon a pályára visszajönni.

Ha pl valaki belecsúszik a Monaco-i 1. sikánba belecsúszik, akkor se vágjon át keresztbe, hanem jöjjön ki a pályaívre oldalra és onnan menjen tovább szabályosan. Amennyiben ebbõl idõnyeresége származik, akkor az mindenképp szabálytalan.

A második és harmadik sikánra a vágás szabály vonatkozik, amit fentebb írtam.

Kék zászlónál a lekörözött versenyzõ köteles minél hamarabb elengedni a lekörözõ versenyzõt, ez inteligencia kérdése, ezen pedig szabályokkal nem tudunk segíteni. Aki nem engedi el ésszerû idõn belül a lekörözõ versenyzõt, az -5 DSR pontot kap. Ezen felül akár idõbüntetés, akár következõ futamon rajtbüntetés, vagy futameltiltás is szóba jöhet. Sõt súlyosabb esetben akár a ligából való kizárás is a büntetések közé kerülhet, lásd pl Reanult esetét tavaly.

A chat szabály sem véletlenül van a szabályzatban, aki megsérti az 3 DSR ponttól búcsúzhat, vagy többtõl, ha ezt huzamosabb ideig folytatja. Kiemelt büntetés jár a restart kérésért 5 dsr büntetés jár.

Restart nincs a ligában, csak abban az esetben, ha safety bejön. A mini kupán is bebizonyosodott, hogy nem ismerik az emberek a safety szabályait és csak nagyobb baleset lett belõle mint ami az alap probléma volt. A másik gond a safetyvel, hogy nem is mûködik tökéletesen. Monakóba erre senki ne apelláljon, mert a safety ezen a pályán különösen érzéketlen lesz. Csak atomtámadás esetén fog bejönni, úgyhogy mindenki vigyázzon elsõsorban a mások másodsorban a saját autójára.

Tudom nem vagyok admin, de ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok mégsmiley.

Idegeink kötélbõl.
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.11.13 13:13
A Goldenben a többszöri új pilóták miatt bekövetkezett balesetek miatt a szabad pilóták át lettek sorolva. Aki a silverben besorolt, az általában a goldenben már nem lett szabad versenyzõ egyelõre. Néhány kivétel van, akikbe nagyon bízunk, hogy nem lesz baleset okozója. Mivel a Silverben nagyon régi versenyzõk nincsenek, ezért ott nem lett változtatás egyelõre.

Idegeink kötélbõl.
Drivrman
Tag

Lakóhely: Szeged
Regisztrált: 2007.12.22

x2 x3 x3
Elküldve: 2008.11.13 13:38
Értelek Pika.De a kérdésemre továbbra sem kaptam választ.Az elsõ sikánnál a probléma az, hogy az jobb sarka ki van kopva és azon átlehet menni , nem a sikán nem bevételét hoztam fel.
Ezzel a BT dönti el, hogy mekkora legyen a büntetés nem teljesen értek egyet.Szerintem mindenre meg kellene határozni a büntetést, és így teljesen objektív lenne.

Gentleman,start you engines!
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.11.13 14:06
Szerintem erre a kérdésre is választ kapsz abból, amit írtam, de mivel nem vagyok admin nem én döntöm el hogy mi számít szabályos bevételnek, úgyhogy ezt ne várd tõlem. Én csak azt írtam le, hogy a szabály mire vonatkozik.
Az pedig hogy minden büntetés terén a BT dönt, az pedig így lesz Minden eset egyedi. Nincs két ugyanolyan kilökés, kék zászlós eset, vágás, vagy baleset. Mindig vannak enyhítõ és súlyosbító körülmények, amiket mérlegelni kell. Ezeket nem lehet objektíven megítélni, mert ez nem sakk, ez autóverseny.

Idegeink kötélbõl.
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Regisztrált: 2008.05.08

Elküldve: 2008.12.08 17:06
En Ugy gondolom A Hopto Liga szervezeti strukturaja hagy nemikivannivalot maga utan.
Es legfokeppen azt nem ertem miert nincs sehol hogy kik a BT Tagok?
Nem ertem Ha mar vannak Dsr pontjaink annak a szabalyzata miert nincs kialakitva Ezt az adminok eddig miert nem csinaltak meg?
Azt sem ertem hogy a Hopto team ra kattintva hol talalom meg hogy ki a fo adminisztrator, vagy ilyen sincs?
Nincs kialakitva egy egyseges mindenkire vonatkozo szabalyrendszer. De a V3 as liga mar elindult van mar pcc ligank golden is meg silver is. csak eppen a szabalyok nincsennek elegen.

PRACTISE AND N_JOY !
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.08 17:18
Szervezeti struktura:
Fo admin ( csak az adminokkal targyal senki massal a ligan belul, nem adminisztral jatekod de osszehangolja a ligakat es mukodesuket felugyeli)
Silver admin, golden admin, v3 admin, ( leadminoljak a jatekot es a versenyeket foglalkoznak a szabad pilotak statuszaval kick elnek bannolnak betartatjak a szabalyokat az edzesen)
BT Az adminoktol teljesen fuggettlen testulet akik csak a fo adminak tartoznak elszamolassal...ugyanakkor az osszes ligat felugyelik es buntetnek ha kell. igy az adminok dsr pontjait is ok vonnak le es ok javasolnanak eltiltasra szemelyeket.
Tehat a BT donteshozo testulet Az admin az pedig vegrehajtja a donteseket. De ismetlem az ovasok a BT hez erkeznenek.
BT tagok, semmikeppen sem lehetnek adminok, javaslatokkal ugyan elhetnek de donteni nem donthetnenek.

Hogy ennek az egesznek mi lenne a lenyege . hat az hogy mindenki vegre sajat dolgat csinalna. Es nem lenne ez a kaosz ami itt van most hogy mar egy versenyen van harom admin es en azt sem tudom hogy eppen kihez szoljak mintahogy ez volt kanadaban is.

PRACTISE AND N_JOY !
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.12.08 17:33
szabályzat 1. pont Versenybizottság tagok: Daijiro, Overdrive, Tomahawk, Pikador, Somogabo (ûezen felül már Bedy is ebben a pozicióban van)
Ez amúgy nem tudom miért fontos, de ott van a szabályzatban.

Fõ adminisztrátor nincs, nem is lesz. Mert minek is kellene fõ adminisztrátor? Mi a szerepe pontosan? Admint is 1et tudok neked mondani, aki a hátán viszi a hopto oldalt az pedig Finland. Szóval a többi kérdésed, ami arra vonatkozik, hogy miért nem csinálták meg az adminok ezt vagy azt helyesen úgy hangzik, hogy miért nem csinálta meg Finland a szabályzatot, a DSR pontrendszert, stb. A dsr szerintem elég szépen le van írva a szabályzatban. Szóval mivel finland egy ember, aki véges idõvel törelemmel és energiával rendelkezik, nem pedig egy robot, ezért szerintem annak kell örülni, hogy vannak tájékoztatva az emberek az eseményekrõl, vannak mentve a tesztidõk, videókat gyárt stb. Szóval inkább köszönetet kellene mondani neki, nem pedig álandóan támadni.

Bár a V3 igen, de a PCC nem hozzánk tartozik, külön honlap, külön liga, külön adminok, mi csupán a szervert biztosítjuk hozzá. V3 liga még nem indult el, csak a szervere, és amig nem lesz hozzá admin nem is fog.

Nem tudom mit értesz azon hogy nincs kialakítva egységes szabályrendszer. Szerintem van szabályrendszer és egységes is. Nem hinném, hogy a szabályrendszerrel bármi gond lenne. Az hogy vannak páran akik a szabályokat semmibe veszik, egyéni korlátoltság eredménye. Nem a szabályrendszer hibája.

Idegeink kötélbõl.
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.08 18:07
Azert fontos pika mert a honlapal informaciot kozolsz es a hopto team linkre kattintva mas informacio jon le mint a liga szabalyzatra kattintva. Na ennek igy szerintem semmi ertelme.

Fo adminisztrator azert kellene hogy az elustult adminokat kirugja a helyukrol vagy az egesz ligabol- hat milyen dolog az hogy valaki elvalal valamit aztan meg finnland csinal a vegen mindent. Ha finnland csinal mindent akkor a tobbiek miert adminisztratorok? es miert nincsennek kirugva?

Nem egyseges a szabalyrendszer mert barta bence meg mindig a nevsor kozott van 40 Dsr pontal peldaul es mert finland beszalt 200 a boxba es nincs dsr levonas vagy en legalabb is nem halottam rola. Es attol hogy valaki admin es sokat tesz a ligaert ugyanugy tamadhatonak kelene lennie mint barki masnak. Szerintem ez igy demokratokus.

Meg van koszonnve finnlandnak a munkalya van eleg koszonet a hozzaszolasok kozott Szerintem eggyik admin sem kapott meg annyi koszonetet mint a Finn. De ha letrehozol egy linket ahol gyujtest rendezel a Huseges es jo adminoknak...( koztuk onmagadnak is) akkor en akar egy Hopto liga az ev adminja polot is hajlando vagyok elkuldeni a cimere a sajat koltsegemre.-es most nem viccelek!!

A Dsr nincsen szepen leirva mert nem derul ki hogy az ligan kent ertelmezheto vagy nem?

PRACTISE AND N_JOY !
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.08 18:38
Javaslom Pika ,Hogy a versenyszabalyzatban csak Tevekenysegi koroket emlitsd meg es ne alkalmazz nevre szolo linkeket illetve ne sorold fel ott a BT tagokat. illetve magadat. Igy ha szemelyi valtozas tortenik akkor csak a Hopto team link alatti oldalt kell frissiteni.

PRACTISE AND N_JOY !
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.12.08 21:09
Ez mind szép és jó amit leírtál Vata, legyen fõadmin, meg legyen sok aladmin, meg minden, de se fõadmin nincs, se sok admin nincs. Egy tökéles világban biztos így lenne ahogy te leírtad, de egy tökéletes világban nem kellenének adminok sem, hiszen mindenki ismerné a szabályokat és be is tartaná. Adminnak téged is megkértelek, de te sem vállaltad.

Én azt hiszem már eddig megtettem amit tudtam a ligáért és ennél többet nem tudok vállalni, mint hogy a lapot és a szervert menedzselem. Van mellette még elég dolgom sajnos. Nem leszek sem admin, sem fõadmin újra.

Akkor ki lenne a fõ admin? javasoljál valakit.

Barta Bencével meg haggyál békén, ki van tiltva a lapról ismert okok miatt, de DSR pontot nem veszített, mert a pályán nem volt vele gond. Errõl szerintem kár vitatkozni.

A szabályrendszerre vonatkozóan valószínüleg arra akarsz kilyukadni, hogy te jobbat csinálnál, pontosabbat és egyértelmûbbet. Kritizálni a legkönnyebb. Akkor itt a lehetõség szedd össze az összes hibáját a szabályrendszernek és javasolj egy jobbat.

Idegeink kötélbõl.
wawaws
Tag

Lakóhely: Nagykõrös
Regisztrált: 2007.12.11

x14 x13 x17
Elküldve: 2008.12.08 23:20
Õszintén szólva én tényleg nem értem mi haszna volna annak ha egy önmagában jól mûködõ rendszert megtöltenénk ilyesfajta bürokratikus sallangokkal mint amiket te is említettél, VATANEN. Véleményem szerint ha minden szerep nincs is pontosan letisztázva, attól függetlenül maga a rendszer mûködõképes, noha nem önfejlesztõ, mert az tényleg pár ember, akiket ugye meg sem kell említenem, tudja mindenki.

Suit up!
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.08 23:31
meg jo hogy az alairasodnal ott van hogy idegeink kotelbol smiley

Adminnak felkertel de nem valaltam el mert nagyon kivancsi voltam hogy jol dolgoznak-e az adminok, mellesleg nem tudtam volna 100% ban adminkodni mert akkoriban csinaltam az ftp szervert ha emlekszel a Ts melett. De mostmar egyikkel sincs bajom es mindaketto tobb honapos uptime-al tud menni.

Fo Adminnak viszont szivesen javasolnam magamat. Abban latok Fantaziat - kihivast es szivesen is csinalnam.

A javaslatom ott van eppen feletted elolvashattad volna igazan, ha mar leirtam. Ritkan kritizalok ugy hogy nincs javaslatom.
De ha igy akarod akkor legyen, leirok mindent emilben is es kidolgozok egy javaslatot , amit elkuldok egyeduli adminunknak finnlandnak es ha o is jonak talalja akkor megy hozzad. hogy az idodet ne raboljuk.

csak ismetlem magam:
pont az a rendszernek a hibalya, hogy nincs foadmin. A javaslatok elmennek hozzad ellenorzes nelkul, aminek az eredmenye az hogy kapsz egy csomo levelet. olyanokat is amelyek az idodet csak raboljak.-- Ezt most nem a szabalyrendszerre vonatkozoan irtam. Hanem ez is egy ujabb bizonyiteka annak hogy egy olyan rendszerre van szukseg ahol te mar csak a kidolgozott terveket kapod meg. Es amely rendszerben te nem vagy fo admin. en szivem szerint a BT bol is kivennelek teged. Neked csak a honlapra kellene koncentralnod.

Neked nem is kell tobbet vallalni mint a lapot es a szervert.

Nem kiskiraly akarok lenni En egy csapatot szeretnek latni ahol mindenki tudja a dolgat es el is vegzi a dolgat.

Remelem ertheto voltam es nem bunko!

PRACTISE AND N_JOY !
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.08 23:41
Nagyon Jol latod a problemat WAW a renszer nem onfejleszto. Es ez igy nem jo mert ohatatlanul jonnek mennek a ligan belul az emberek az adminok , es a rendszernek szemelyektol fuggetlenul mukodnie kell.
A rendszer nem jol mukodo hiszen nem veletlenul lett tele pikanak a hocipoje, igy meg hogy nincs seniki aki a csapat elen allna egyertelmuen igy nem latom azt hogy az egesz hogyan is tudna tovabbfejlodni.
Teljesen mindegy hogy ki az adminok kozzul de valaki aljon elre es hatarozza meg az iranyt a fontos kerdesekben. Az is mindegy ha rosszul dont de legalabb dont es valamerre elindulunk. es valahogy keritunk admint a v3 nak.

PRACTISE AND N_JOY !
wawaws
Tag

x14 x13 x17
Elküldve: 2008.12.09 00:05
Nos, ebben az esetben lehet elbeszéltünk egymás mellett.
Én épp csak elfilóztam azon egy kicsit miután írtam a hozzászólást ebben a témában, hogy pár nap hiján 1 éve regisztráltam erre az oldalra. Akkor volt egy liga, F1 és kész. Ha szétnézzek most az oldalon látható, hogy mennyi minden változott, bõvült, fejlõdött, stb. Két liga fut párhuzamosan, egy indulóban, megannyi apróbb esemény letudva. Számomra ez felfoghatatlanul gyors evolúció ilyen rövid idõ alatt. Ha fejlõdésrõl van szó, én akkor azt úgy tudom elképzelni, hogy megáll egy picit az egész és a jelenlegi rendszert vizsgálja át alaposan, kutatva és kiküszöbölve a hibákat. Megértem, hogy sokan akarják mondjuk a V3 liga elindulását, de egyúttal gondolni kell arra is, hogy megvan-e rá a kellõ kapacítás. És ezalatt nem csak az admin-kérdés a fontos. Nem mindegy szerintem, hogy megosztjuk-e az erõinket vagy inkább... Huh, na asszem itt fáradtam el a gondolataim összeszedésével, késõ van már! Majd holnap folytatjuk ezt a beszélgetést. smiley

Suit up!
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.12.09 00:06
A v3 adminságot Driver úgyfest elvállalja. Vata tied a fõadmin szerepkör. Indulhat a diktatúra. smiley

Idegeink kötélbõl.
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.09 00:43
Jo koszonom,
Mindenek elott kerek egy Foadminos email cimet.
A tobbit atgondoljuk az adminokkal, egyeztetunk es az eredmenyekrol ertesitelek.

PRACTISE AND N_JOY !
pikador
Fõ Adminisztrátor

x5
Elküldve: 2008.12.09 00:46
mi legyen a fõadminos email cimed? és hova továbbítsa a levelet?

Idegeink kötélbõl.
VATANEN
Fõ Adminisztrátor

Elküldve: 2008.12.09 00:55
foadmin@hopto.hu tovabbitva nagymailbox kuka.c gmail pont com
-Csak hogy a keresobotoknak ne legyen konnyu dolga!
A piotakat 16- a vegeig mar bedy nezi ugyanis foadminkent BT-s kerdesekben nem fogok allast foglalni!

PRACTISE AND N_JOY !
wawaws
Tag

x14 x13 x17
Elküldve: 2008.12.09 13:37
Látom történtek még dolgok miután én kidõltem éjszaka. Így pedig kár is folytatni ehelyütt a beszélgetést elméletekrõl, jöhet a gyakorlat ideje. Grat a kinevezésedhez VATANEN és természetesen sok sikert! Ha valamiben segítségedre lehetek akkor élnek az információs csatornák! smiley

Suit up!
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Ugrás a fórumra:

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenõfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Adam
2024.11.18 11:50
halóó
Plett
2024.07.02 20:32
De a pontok a futamon vannak smiley)
tomahawk
2024.02.19 15:59
Sziasztok, igaz hogy csak itt, de atveszem a pole poziciot. ;]
Csuly
2023.12.13 11:59
up smiley
Adam
2022.05.15 18:14
Na csá smiley
tomahawk
2022.04.06 16:57
Szeva Bedy, 1000 eve .......... hogy kiloktelek Kanadaban halozati hiba miatt . ;]
Plett
2022.03.02 20:59
Engedjétek el smiley
Bedy
2022.03.01 15:29
Szevasztok! Azért se Toma ?
tomahawk
2022.02.01 17:07
Sziasztok, gondoltam ujra irok ide valamit hogy egy ideig megint az enyem legyen a legfrissebb bejegyzes. :] Mondjuk az eves beirogatasokon felul azert tolnek par kort, hatha nem csusznek ki az elso kanyar ... a francokat ... egyenesben. ;]
VATANEN
2021.12.24 15:17
Talán egyszer igen smiley Ha jó sokan szeretnének újra élni smiley
gyuszi
2021.12.19 17:44
Sziasztok! Időnként én is benézek...kis nosztalgia....és talán egy kis kíáncsiság,hogy elindul-e az élet itt.
Fix
2021.10.24 12:53
smiley
CiBa
2021.01.02 10:09
BÚÉK! smiley
Finland
2020.12.20 20:36
Sziasztok! Kellemes lakomázást mindenkinek az év hátralevő részére smiley
Adam
2020.12.20 17:58
bummm